Erik Ragnar Selin, Skellefteå

Erik Ragnar Selin, Skellefteå.

Erik Ragnar Selin

Erik Ragnar Selin

Foto: Privat

Dödsfall2022-02-19 05:00

Urmakare Erik Ragnar Selin, Skellefteå, har hastigt lämnat oss vid en ålder av 84 år. Han lämnar sin fru Doris, två söner och fyra barnbarn efter sig i stor sorg och saknad. 

Erik föddes 1937 i Skellefteå som äldsta barnet till Ragnar och Rut Selin. Han var en stadsgrabb som bara lämnade Skellefteå under en kortare tid för utbildning på urmakarskolan i Borensberg, arbete som lärling i Stockholm och militärtjänstgöring som signalist i Boden.

Efter det återvände Erik till Skellefteå och familjeföretaget Selins Ur och Optik som startades av hans far. Erik och hans yngre bror Hasse tog senare över rörelsen och drev den tillsammans. Firman var en stor del av hans liv och han arbetade där ända fram till sjuttioårsåldern, även efter att han hade överlämnat den till sin äldste son.

Erik träffade sin Doris på högeromläggningsnatten 1967 och de fattade snart tycke för varandra. De flyttade ihop 1969 i en lägenhet på Moröhöjden och gifte sig snart därefter i januari 1970. 1971 flyttade familjen till ett hus på Morön som blev barndomshemmet för Mathias och Fredrik. 

Erik var en social människa med genuint intresse för andra människor. Att gå genom Skellefteå centrum kunde ta över en timme för Erik då han stannade och hälsade på alla han mötte. Erik var en vänlig och sann gentleman som aldrig sa ett ont ord om någon utan såg det goda i människor. Han var fylld av en rastlös energi och var alltid på väg mot något. Det kan hans familj och vänner intyga, vänner där många funnits med sedan barndomen. 

Erik hade många intressen och hobbies under sitt långa liv, men de som stannade med honom hela livet var ett intresse för djur och natur, särskilt rovfåglar och bilar (helst snabba och röda). I egenskap av urmakare och med stort bilintresse blev han erbjuden att vara tidtagare på biltävlingar för Skellefteå motorsällskap.

Han tyckte om livets goda och njöt gärna av en god måltid och något glas vin.

Erik berörde många människor under sin tid här på jorden och han kommer att vara saknad. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!