Erik Lindmark

Erik Lindmark, Ostvik.

Erik Lindmark.

Erik Lindmark.

Foto: Privat

Dödsfall2022-10-01 05:00

Vår käre make och pappa Erik Lindmark har hastigt under lördagen den 24 september lämnat oss. Han blev 77 år. Erik var född och uppvuxen i Gran, Kågedalens församling, och var yngst i en syskonskara av fem.

Grundskolan gick han vid Sandfors skola, efteråt vidareutbildade han sig vid verkstadsskolan i Skellefteå till rörmokare. Han startade sitt yrkesliv vid Engströms i Boliden, gick sedan över till Hartmans i Skelleftehamn, BPA i Skellefteå och slutligen år 1976 till fastighetssidan på Västerbottens läns landsting som rörmokare. Där blev han sedermera arbetsledare och sektionschef fram till sin pension år 2010.

Han träffade Linnéa träffades våren 1964 på hennes hemgård i Ostvik av en tillfällighet. Tycke uppstod och de har efter den dagen följts åt. De gifte sig år 1967 och 1968 tog de över den gård som de första gången träffades på. De efterföljande åren fick Erik och Linnéa sju barn mellan åren 1967-1980.

EFS och föreningslivet är något som låg Erik varmt om hjärtat. Både Erik och Linnéa har under åren varit aktiva i Ostviks EFS, FG-PG samt stiftelsen Kyrkans fjällgård i Jäckvik där Erik också var styrelsemedlem. Många var de tillfällen de tillbringade på fjällgården. Det passade med Eriks andra stora intresse, nämligen fisket. Otaliga är de sjöar och vattendrag i fjällvärlden där vi i familjen tillbringat tid tillsammans. Musik och körsång var också ett stort intresse, han deltog många år i Oktavakören.

Sedan barnen vuxit upp blev resor ett större intresse. Både i Sverige och Europa samt Sydamerika där Brasilien blev en återkommande favorit. Erik hade också ett stort intresse för lokalhistoria och läste många lokala författare. Han var en duktig historieberättare och kunde underhålla vid sammankomster med vitsar, historier och anekdoter, alltid med glimten i ögat.

Erik var en snäll och omtänksam make, pappa och medmänniska. Vår sorg och saknad är stor efter honom.

Familjen Lindmark

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om