Erik Lindholm

Erik Lindholm.
Erik Lindholm.

Erik Lindholm, Skellefteå.

Dödsfall 5 april 2022 05:00

Den 23 mars somnade vår Erik in efter en lång tids sjukdom. Han blev 72 år. Erik var son till Hjalmar och Gunnel Lindholm och växte upp i hus på vitberget med föräldrar och två bröder.

Första arbetet blev att köra ut varor åt Bröderna Anderssons. I mitten på 70-talet började Erik arbeta på dåvarande Kommundata som dataoperatör. Han träffade Solveig, bildade familj och 1978 fick de sonen Jonas. Några år senare flyttade familjen till Morö backe och under den tidsperioden fick Erik diagnosen Parkinsons sjukdom.

Trots sin sjukdom var Erik under denna tid flitig i löp- och skidspåren. Intresset för ishockey var stort och han var en trogen besökare på ”ladan”. Sommartid var båten ett stort intresse. Med tiden ökade symtomen från sjukdomen med svåra muskelkramper och rörelsesvårigheter. Det blev nödvändigt att göra en operation och den genomfördes med gott resultat.

Dock förvärrades sjukdomen och Erik blev beroende av både anhörigvård och personlig assistans. De sista levnadsåren bodde han i egen lägenhet med vård av assistenter dygnet runt. 

En stor glädje för Erik var när barnbarnet Wilma föddes. En glädje som tydligt syntes varje gång de träffades.

Erik hade en positiv livssyn och var alltid mån om andra. Vi minns med glädje och tacksamhet den tid vi fått tillsammans. Alla roliga episoder och alla ordvitsar som han sa med glimten i de bruna ögonen. 

Saknaden är stor.
Solveig och Jonas med familj 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa