Erik Forssén

Erik Forssén, Slagnäs.

Erik Forssén.

Erik Forssén.

Foto: Privat

Dödsfall2022-12-19 05:00

Erik Forssén, Slagnäs, somnade in den 1 december efter en lång tids sjukdom. Närmast sörjande är barnen Maria och Björn med familjer.

Ett långt och strävsamt liv är till ända. Nu har pappa Erik lämnat oss. Erik var yngst av fyra syskon, född i kammar´n i huset där han sedan bodde i många år med sin egen familj. Tidigt kom idrotten in i hans liv, lång och smal och så svag att han till att börja med bara orkade lyfta själva skivstången. Men han växte fort på sig, fotboll, ishockey och sedan ishockeydomare, höll honom i god form. Kyrkan och kyrkokören var också det han brann för. Utan musikalisk skolning tog han över kören och ledde den framgångsrikt i många år. Kören förde honom samman med vår mamma Sally, hans stora kärlek i livet. 

I mångt och mycket är pappa Erik förknippad med Slagnäs och Slagnäs med honom. Han framhöll alltid byn och kämpade på alla sätt för dess överlevnad. Han var stridbar och bestämd i sina åsikter. Han var positiv till biltestverksamheten och mycket ledsen när skolan lades ner. Många är de grupper som han har guidat längs byns kulturstig, som berättar om byns historia. Med honom dör alla dessa berättelser om byns många original. Vi har hört dem alltför många gånger, men vem ska nu berätta…? 

Pappa jobbade mycket och plikttroget, kyrkan och kommunen var hans arbetsplatser. Han var också väldigt händig, säg det som han inte kunde laga. En hjälpande hand fanns också till övers för den som behövde, Han tog sig tid till samtal, även med dem han inte kände - man kan ju bli bekant. Ja dörren till vårt hem har alltid stått öppen. 

Pappas stora glädje i livet var de tre barnbarnen, till dem var han en outtröttlig lekkamrat och stöttepelare. Pappa sa ofta på slutet att han var tacksam för det liv han hade levt och han var förvissad om att det skulle gå bra för oss alla. Det är så tomt här utan pappa, vi saknar honom så. Lite hjälper det att tänka att han nu finns vid mammas sida igen.

För familjen, släkten och vännerna. 

Maria och Björn Forssén 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!