Enis Granberg

Enis Granberg.
Enis Granberg.

Enis Granberg, Skellefteå.

Dödsfall 11 november 2023 05:00

Vår mamma Enis Granberg, somnade in lugnt och stilla den 27 oktober, 89 år gammal.

Enis föddes och växte upp i dåvarande Nysätra kommun, i en syskonskara på nio barn, dotter till Elsa och Enar Nilsson. Under sina första ungdomsår gick Enis handelsskolan i Burträsk, där hon senare fick jobb på landsfiskalkontoret.

I Burträsk träffade Enis sin kärlek, vår pappa Egon, och tillsammans flyttade de till Skellefteå där de fick oss barn i början av 60-talet.

Enis hade tidigt ett intresse av att jobba på kontor och hon började redan under 60-talet att jobba heltid på olika arbetsplatser. Hon jobbade senare i många år som överförmyndare i Skellefteå kommun.

Efter pensioneringen flyttade våra föräldrar från villan i Sjungande Dalen till en lägenhet på Tuböle, där de bodde och trivdes under många år. I sommarstugan i Sillskatan tillbringades många lyckliga dagar, och vi barn minns somrarna i stugan där solen alltid sken och somrarna var långa! Under 90-talet fick våra föräldrar fem barnbarn, som även de har många kära minnen från somrarna i Sillskatan. Enis hann också uppleva två små barnbarnsbarn under sina sista år.

Så sent som i november i fjol firade mamma och pappa sin 65-åriga bröllopsdag, men kort därefter dog vår pappa Egon och vår mamma förlorade sin livskamrat. 

Mamma Enis var en förebild för oss med sitt kloka och skarpa huvud, sitt intresse för samtiden och ny teknik. Hon var nyfiken och använde tekniken som om hon vore från en yngre generation. Enis var också en pålitlig vän och någon man kunde samtala och resonera med, nästan ända in till slutet.

En älskad mamma, syster, mormor, farmor och svärmor har lämnat oss.

Björn och Åsa

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa