Engelbrekt Wikström

Engelbrekt Wikström, Burträsk

Engelbrekt Wikström

Engelbrekt Wikström

Foto: Privat

Dödsfall2022-08-27 05:00

Vår älskade Engelbrekt Wikström, Burträsk somnade in den 15 augusti efter en tids sjukdom. Pappa föddes 1939 i byn Västomsundet. Son till Naima och Ivan Wikström. Pappa var andra barnet i en syskonskara av fem.

Efter avslutad skolgång blev han lärling på Torgrimssons i Burträsk och arbetade sedan där och på Elbyrån som elektriker. Pappa avslutade sitt arbetsliv på Snidex.

Som ung var han en duktig brottare och fotbollsspelare. Burträsk brottarklubb och BIK var hans hemmaklubbar. Han spelade även fotboll i Vebomark och Granliden.

1959 träffade han vår mamma Berit Edvardsson från Noret, Lövånger. De fick oss tre döttrar tillsammans och bosatte sig i Burträsk. 1987 gick de skilda vägar och efter några år träffade han Viola, som blev hans livskamrat. Tillsammans delade de husvagnsliv och intresse för resor.

Pappas allra största intresse var idrott och han följde barn och barnbarns idrottande med stort intresse. Han hade även ett stort samhällsintresse och ett intresse för sin hembygd och de människor som levde där. Det var alltid till Pappa vi ringde med frågor om det mesta. Hans skarpa minne var till hjälp många gånger. 

Vi kommer att minnas hans brunbrända underarmar med hemmagjorda tatueringar. Där fotbollsspelaren Olle Åhlund prydde hans vänsterarm. Vi kommer att minnas hans humor, stora sociala förmåga, varma kramar, berättartalang och alla bilturer med ”hälsapå” hos de människor han kände.

Nu är din smärta slut och din kropp får vila. Vi önskar att du fick segla på en knastergrön norrskenshimmel till det som kommer efter detta. Alla sagor har ett slut, så även vår.

Tack för allt älskade pappa. Vi ses någonstans när det blir tid, till dess får du hålla ställningarna och bjuda på historier som lockar till skratt.

Vi saknar dig oändligt!

Carola, Maria, Johanna och Viola

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!