Emil Björkman

Emil Björkman, Kusmark.

Emil Björkman.

Emil Björkman.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-12 05:00

Vår älskade son Emil Björkman avled hastigt och oväntat den 26 oktober endast 32 år gammal. Emil växte upp i Bäckänget och även om han många år bodde i Skellefteå så var ändå Bäckänget hans fasta, trygga punkt i tillvaron. Till sommaren skulle han ha flyttat in i sitt eget nybyggda drömhus, närmaste granne med lillebror Simon och hans familj. Så blir det nu inte.

Emils liv var kantat med många utmaningar, men han hade en enastående förmåga att leva i nuet. Han tittade aldrig bakåt och grämde sig, utan siktade alltid mot en ljusare framtid. ”Emils framruta är oändligt mycket större än hans bakruta” som någon så klokt uttryckte sig. Emil hade väldigt små krav för egen del, det viktigaste för honom var att människorna i hans omgivning var glada och lyckliga, då var även han lycklig. 

Under skoltiden spelade Emil hockey och var hela sitt liv en hängiven supporter till Skellefteå AIK.

Emil var utbildad kock, älskade god mat både att laga, bjuda på och äta. Efter gymnasiet arbetade han hos Tyske Kocken, men sedan tio år tillbaka var han anställd på Medlefors Folkhögskola. Han var så stolt och lycklig över sitt arbete i köket och vaktmästeriet, där kände han sig behövd, omtyckt och respekterad. 

Emil fick aldrig möjligheten att få en egen familj, att se sin brorson Charlie växa upp, att bo i sitt drömhus, men kanske är det så att det liv inte är viktigast som varat längst. 

Maud och Ola 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!