Elvira Forsgren

Elvira Forsgren, Kåge.

Elvira Forsgren.

Elvira Forsgren.

Foto: Privat

Dödsfall2023-07-15 05:00

Mamma föddes den 22 augusti 1924 i Jävre som näst äldst av sex syskon, dock dog en av bröderna blott halvåret gammal. Hon fick redan i unga år ta stort ansvar för hushållet och syskonen då även hennes mor blev allvarligt sjuk.

Vid krigsutbrottet 1939 blev hennes storebror inkallad till armén och hon blev tvungen att avbryta studierna vid Grans lanthushållsskola för att ta hand om hushållet och jordbruket. Hon arbetade en period som hembiträde i Djursholm innan hon senare återvände norrut och på fredsdagen 1945 mötte hon sitt livs kärlek, vår far Sven-Olof.

De gifte sig 1947 och året efter föddes den första sonen, Lars. Fyra år senare kom Sven till världen och 1956 föddes lillasyster Lena.

Genom pappas tjänstgöring som polis flyttade familjen dit han verkade, från Ursviken till Kåge, Vännäsby och tillbaka till Skellefteå. Vi tre barn fick en kärleksfull uppväxt med en mor som stannade hemma med oss fram till början av 60-talet, varefter hon tog körkort och utbildade sig inom vården. Hon arbetade på sjukgymnastiken i Kåge fram till pensionen.

Mamma var en omsorgsfull och social person vars flitiga händer ständigt var upptagna med att väva vackra dukar och mattor eller sticka sockar och koftor till de hon höll av. Otaliga är de middagar och kalas som hållits under hennes och pappas tak, och för de många barnbarnen och barnbarnsbarnen har hennes omsorg, goda bakverk och idylliska sommardagar med lek i den vackra trädgården lämnat många fina minnen.

Vi kommer att sakna vår fina mamma/svärmor/farmor/mormor oändligt mycket men är så tacksamma för tiden vi fått tillsammans. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!