Elsy Viklund

Elsy Viklund, Morö Backe/Lövånger.

Dödsfall 3 maj 2022 05:00

Torsdag 21/4 avled Elsy på Ömhetens äldreboende, hon blev 91år. 

Elsy var dotter till Herman och Emmy Andersson, Uttersjön. Hon var nummer fem i en syskonskara på sju barn. Efter avslutad skolgång arbetade Elsy i föräldrahemmet åt sina två äldre bröder.

1953 gifte sig Elsy med Paul Viklund och de flyttade till hans föräldrahem i Bjurön. I samband med att Paul slutade arbeta med sitt och broderns båtbyggeri på gården utbildade sig Elsy till elektronikmontör. Hon fick därefter jobb på Sonab i Lövånger där hon arbetade fram till pensionen.

Elsy och Paul tyckte om att resa och gjorde några resor både utomlands och inom Sverige. De flyttade till en lägenhet i Lövånger när hälsan blev sämre. Elsy blev änka 2009 och några år senare sålde hon gården i Bjurön. Elsy hann även bo några år i lägenhet på Torparen i Bureå innan flytten gick till Ömhetens äldreboende på Morö Backe. 

Elsy var en person som var duktig på att lägga siffror, årtal och händelser på minnet och kunde därför återge släktens historia. Hon var mycket mån om sina och Puls syskon med familjer. Ett av många fina barndomsminnen är de goda kubbarna som hon bjöd på när vi syskonbarn hälsade på.

Syskonbarnen  


 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Anna Gustafsson

Anna Gustafsson
Dödsfall

Dödsfall, Gotthard Olsson, Lövånger

Dödsfall, Gotthard Olsson, Lövånger