Elsy Östensson

Elsy Östensson, Kåge.

Elsy Östensson

Elsy Östensson

Foto: Privat

Dödsfall2022-03-12 05:10

Mamma Elsy Östensson somnade stilla in vid min sida söndagen den 6 mars. Hon blev 93 år gammal. 

Mamma föddes på Drängsmarkskläppen som äldsta barn av fyra och fick en trygg barndom hos pappa Evert och mamma Maja Vestin. I sena tonåren träffade hon vår pappa Ture då han kom cyklandes från Ersmark. De kom senare att gifta sig och bilda bo i pappas föräldrahem i Ersmark. Några år senare föddes jag och därefter min lillasyster Annica. I hemmet fanns även plats för sommarbarn från såväl Norge som Berlin. Största delen av sitt yrkesliv arbetade mamma på Skega. Som pensionär fick hon tid att engagera sig i bland annat Röda Korset och Ersmarkskyrkans Café Carnelia. 

Mamma och pappa fick ett långt liv tillsammans. De skapade fina minnen både hemmavid och vid resor runt om i Sverige och i Norden, med och utan husvagn. Mamma var intresserad av kultur så som teater, hemslöjd och hantverk. Att laga god mat och baka var ett annat stort intresse och vi minns alla hennes goda hastbullar som hon snabbt fixade till då man kom på besök. Att brodera och sticka blev med åren det som ofta sysselsatte hennes flitiga fingrar. Otaliga är alla de sockar som mamma försett familj och vänner med. De kommer att värma oss under generationer framåt. 

Mamma fick glädjen att få både barnbarn och barnbarnsbarn som alla betytt väldigt mycket för henne. 

Under sina sista levnadsår försämrades mammas rörelseförmåga. De sista åren tillbringade hon på Hedvigsgården i Kåge. Där fick hon den bästa omsorg som man kunde önska. 

Det kommer att bli ett stort tomrum efter mamma som alltid funnits till hands för oss. Men vi bär med oss många glada minnen. 

Familjen genom Inger  

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!