Elsbeth Widmark Grönlund

Elsbeth Widmark Grönlund, Boliden.

Dödsfall 9 juni 2022 05:00

Elsbeth Widmark Grönlund, Boliden. Två dagar efter Mors dag somnade min älskade hustru, vår kära mamma, svärmor och farmor stilla in i hemmet i kretsen av de närmaste i sviterna av cancer. Hon blev 71 år. 

Elsbeth, eller som de flesta kallade henne - Ella, föddes i Boliden som dotter till Lennart och Gertrud Widmark. Hon växte upp med två syskon, storebror Johnny samt lillasyster Gerd. Hon blev Boliden trogen hela sitt liv med ett par utflykter.

Efter gymnasiet utbildade sig Ella först till apotekstekniker och sedan till receptarie i Uppsala. Efter avslutad utbildning arbetade hon inom apoteksvärlden ända fram till sin pensionering. Även efter sin pensionering hoppade hon in och arbetade när det uppstod vakanser på något apotek. Första året efter att utbildningen var klar jobbade hon ett år i Malå, sen blev det apoteket i Boliden, många år som chef. Åren 2009-2011 var hon apotekschef i Norsjö. 2013 fick hon i uppdrag att för Kronans Droghandel starta upp ett nytt apotek i Kiruna där hon blev kvar i ett år. Hon hade även en ambulerande tjänst under några år för apoteket med arbetsområde inom Norr- och Västerbotten.

På dans i Boliden, var annars, träffades vi våren 1969 och har därefter varit ett par i 53 år. 1979 fick vi vår förste son, Erik, och två år därefter vår andre son, Olle. Några månader innan Olle föddes gifte vi oss i Skellefteå. Sönerna har sedan i vuxen ålder bildat egna familjer, Erik med hustrun Malin och Olle med sambon Elin. Och sedan, som det så vackert heter livets efterrätt, har vi begåvats med tre härliga barnbarn -Wilmer, Ted och Gry. 

Familjen betydde allt för Ella, sönerna och sedan barnbarnen gick före allt annat. Behövdes det ett handtag fanns hon alltid där. 

När sönerna i unga år började spela golf hakade vi på. Det kom att bli Ellas stora sommarintresse. Under trettio år har golfklubborna följt med oss på otaliga resor runt om i Sverige och även ett antal golfresor utomlands. Ella gjorde dessutom en HIO på Piteå GK för några år sedan. 

Hemavan har blivit något av ett andra hem för oss. Genom åren har besöken blivit många och än fler sedan vi 2014 skaffade ett eget boende där. Skidor i olika former på vintern, fjällvandringar sommar och höst samt givetvis bär- och svampplockning på höstarna (där det enligt Ella alltid fanns mer bär och svamp längre bort.) Även dessa intressen delas med sönerna med familjer. 

Blommor och planteringar var också ett stort intresse och glädjeämne för Ella. Otaliga är de planteringsgropar som grävts för träd och buskar och kanske sedan flyttats när Ella fick någon ny ide. Ett annat intresse var matlagning, ingen har gått missnöjd eller hungrig från en middag hos henne. Sista året läste hon otaliga mattidningar och recept trots att hennes egen smak och matlust var nedsatt.

Ella fick god vård och stöttning i Umeå och Skellefteå inte minst av palliativa medicin-gruppen i Skellefteå. 

Trots sorgen och saknaden efter Ella är vi tacksamma att hon funnits i våra liv och bär med oss alla positiva minnen vi har av henne.

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa