Elsa Nilsson

Elsa Nilsson.
Elsa Nilsson.

Elsa Nilsson, Bureå.

Dödsfall 3 november 2023 05:00

Vår älskade mor och farmor Elsa Nilsson har stilla insomnat i sitt hem i Bureå i en ålder av 87 år.

Elsa växte upp i Lillholmträsk, Norsjö, med föräldrarna Oskar och Svea Harnesk samt två bröder. I sin ungdom arbetade Elsa i familjejordbruket och i affär där hon träffade sin livskamrat Birger. Efter giftermålet 1956 flyttade de till Bureå och sönerna Lars och Lage kom till världen.

I Bureå byggde de sitt eget hem. Familjen levde där under 30 år innan Elsa och Birger flyttade till Renbergsvattnet i slutet av 1980-talet. Paret gjorde en omfattande renovering av den gamla familjegården som under många år blev familjens samlingspunkt. Senare, med ålder och sjukdom, flyttade Elsa och Birger tillbaka till Bureå och den lägenhet som var Elsas hem fram till hennes bortgång.

I sitt arbetsliv jobbade Elsa länge på Konsum i Bureå. Efter en sejour på Algots och Sinus utbildade hon sig och blev anställd på Skogsvårdsstyrelsens kontor i Bureå där Elsa blev en uppskattad medarbetare för sitt ordningssinne och sin duglighet.

Hon tyckte om bakning, att handarbeta och sköta hem och trädgård. Elsa uppskattade särskilt att rå om sina blommor och blomsterrabatter. Otaliga blev också de semestrar och utflykter som hon och Birger gjorde tillsammans.

Elsa fick glädjen att uppleva sex barnbarn och fem barnbarnsbarn. Det var viktigt för henne att följa deras liv och upprätthålla kontakten. Vintern 2014 upplevde Elsa även sitt livs stora sorg när Birger lämnade oss efter en tids sjukdom.

Elsa Nilsson var en älskad mor, farmor och gammelfarmor. I sorgen och saknaden kommer hon att finnas kvar i våra hjärtan och minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa