Elsa Lindmark

Elsa Lindmark, Skellefteå

Elsa Lindmark

Elsa Lindmark

Foto: Privat

Dödsfall2024-10-12 05:00

Vår älskade mamma Elsa Lindmark har efter ett långt och rikt liv lämnat oss. Hon somnade fridfullt in lördagen den 28 september på Brogården i Skellefteå. Fram till augusti kunde hon bo kvar i sin lägenhet.

Mamma föddes i Innervik som nummer nio i en syskonskara på elva barn. Föräldrarna var Maria och Gustav Nilsson. Mamma och pappa Artur gifte sig 1949. Tillsammans fick de fyra barn. De flyttade till nybyggt hus på Sörböle 1955. Där skapade de ett trivsamt och välkomnande hem för familj, släkt och vänner. De bodde där till 2008 då vår far dog. Mamma flyttade då till lägenhet på Prästbordet. Vår yngsta syster Siw dog 2014 i sviterna av cancer, vilket blev en stor sorg för mamma och oss andra.

Mamma började sitt yrkesliv som hemsamarit. Hon arbetade sedan inom kyrkan med olika uppgifter. Handarbete, blommor, trädgård, släkt och vänner var viktiga. Elsa har haft många trogna vänner sedan ungdomstiden. Den stora syskonskara som Elsa var del av, har haft nära kontakt genom åren och hennes bror Göte med familj har varit viktiga i hennes liv.

Elsa var navet i släkten och intresserade sig för alla. Barnen, barnbarnen och barnbarnsbarnen fick en stor plats i hennes hjärta. Hon satte värde på det lilla och hade förmågan att se ljust på livet. Hon fick behålla klara tankar och sin humor ända in till slutet. Elsa var enkel och naturlig i sitt sätt, omtänksam och vänlig. Mamma Elsa kommer att vara saknad av oss alla.

Inger, Britt-Marie och Krister

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!