Elsa Burström

Elsa Burström.
Elsa Burström.

Elsa Burström, Båtfors.

Dödsfall 5 juni 2023 08:29

Elsa föddes som ett av nio syskon i byn Kattisberg. Hemmet präglades av social samvaro, glädje och engagemang i vitt skilda saker. Elsa flyttade tidigt hemifrån och tog anställning som barnflicka hos familjen Warg. Efter något år utbildade hon sig till kokerska.

I samma veva träffade hon Martin, de gifte sig 1961 och Elsa flyttade till Båtfors där hon levde och bodde livet ut.

Elsa och Martin fick 4 barn, Peter, Anne, Roger och Robert, sex barnbarn och två barnbarnsbarn.

Elsa var intresserad av idrott, i unga år spelade hon bordtennis och sedan blev hon fruktad back i Bastuträsk Fotbollflickor. Många är tidningsurklippen om ”Elsa Burström rensade i försvaret”. Hon utbildade sig tidigt till korpenledare och hade gympa-grupper i Båtfors.

Andra intressen var odling och trädgårdsarbete. Elsas rabatter var alltid prunkande och välskötta. 

Elsa läste mycket böcker och var fantastisk på att lösa korsord. Hon var duktig på att sy och sticka.

Elsa jobbade som marketenterska på gruvstugan i Renström tills hon var 55 år. Då valde Bolidenbolaget att outsourca matlagningen till storkök.

Då fick Elsa en idé med sin syster Ally om att rusta upp bagarstugan i Kattisberg för att baka ljusugnsbröd. Det hela utmynnade i en liten business.

Elsa tyckte också om att resa och många blev resorna med Martin och sina syskon. Hon månade verkligen om sin familj. Många gånger har hon fått hoppa in som barnvakt till sina barnbarn. Elsa ordnade flera släktträffar i Båtfors där hennes syskon med familjer träffades en dag och umgicks. Vid den sista träffen var det 88 personer av den närmaste släkten som deltog.

Elsa var alltid fylld av energi och hade nära till skratt. Inget var omöjligt, hon var navet i familjen och inblandad i allt.

Vi har varit med om henne, vi kan aldrig förlora henne. 

Martin, Peter, Anne, Roger och Robert

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa