Elsa Brännström

Elsa Brännström, Byske.

Dödsfall2022-11-08 05:00

Elsa Brännström avled stilla på Norrgårda i Byske på Elsa-dagen 30 oktober. Hon blev 83 år gammal. Elsa föddes 1939 på Ön, Kåge, som nummer 7 i en syskonskara av 8. Föräldrarna var Gerda och Johan Öster.

Efter studier i Östertälje och Uppsala arbetade Elsa som lärare i Stensträsk och Storkågeträsk.

1963 mötte Elsa sin livskamrat, Harry Brännström, från Byske. De gifte sig 1966 och Elsa flyttade då till Luleå där Harry bodde. 1967 föddes Ewa. 1969 köpte Harry och Elsa tillsammans med Harrys bror brödernas föräldrahem i Åfors. Resorna mellan Luleå och Åfors blev genom åren många. 

Efter flytten till Luleå fortsatte Elsa att arbeta med barn, både som ledare inom kyrkans barntimmar och som lärare och fritidspedagog.

2002 flyttade Harry och Elsa till Byske. Efter flytten var Elsa bland annat engagerad i läxläsning tillsammans med skolbarn och Byske vävstuga. Harry dog 2014. Elsa bodde kvar i huset i Byske fram till i somras, på senare år med god hjälp av hemtjänsten Byske. I somras var krämporna alltför många och alltför för svåra så flytten gick först till Björkhammargården i Jörn och därefter till Norrgårda i Byske där hon nu stilla avled. 

Jag minns min mamma Elsa med stor glädje och enorm tacksamhet, och delar saknaden med släkt och vänner. 

Ewa 
 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om