Elner Stenmark

Elner Stenmark, Skellefteå.

Elner Stenmark.

Elner Stenmark.

Foto: Privat

Dödsfall2024-07-13 05:00

Söndag den 30 juli somnade vår älskade pappa in på boendet Sunnanäng i Skellefteå efter en längre tids sjukdom, han blev 85 år.

Pappa föddes 1938 i Åsträsk i en stor syskonskara.

Han träffade sin blivade fru Karin från grannbyn Storbrännan och de fick dottern Åsa 1961.

Sedan gick flytten till Umeå och jobb på Umeverken. Efter det flyttade familjen tillbaka till Skellefteå och arbete på Bröderna Lundbergs som han var trogen i nästan hela sitt verksamma liv.

1965 föds sonen Per. Pappa var också med och startade Bamsesågen som han drev fram till sin pensionering.

Idrott har också varit en central del av hans liv med början med hockey i Åsträsk IK´s hockeylag och fotboll i SK Örnvingen. Sedan följde han alla Ske-å AIK:s matcher på plats eller hemma framför tv´n. När de fyra barnbarnen började idrotta så fanns han och mamma nästan alltid på läktaren vid matcher.

Han lyssnade gärna på musik och läste många historiska böcker och varje jul skulle alla få en bok i julklapp, en tradition som vi har fört vidare.

Pappas stora intresse var att vara ute i naturen för att jaga älg, fiska och plocka bär helst hjortron som han var mycket förtjust i. I stugan i Åsträsk firades påsk med skoteråkning och här samlades syskon och släkten på hemgården.

Pappa tyckte också om att berätta och många är de kvällar när barnbarnen lyssnade med stora öron hur det var förr i tiden när han och hans syskon växte upp.

Pappa var väldigt omtänksam och mån om alla. Han kommer att vara mycket saknad men alla fina minnen av honom finns kvar. 

Åsa och Per med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!