Elmer Forsgren

Elmer Forsgren, Norsjö.

Elmer Forsgren

Elmer Forsgren

Foto: Minette Forsgren

Dödsfall2024-08-01 05:00

Den 16 juli somnade Elmer in lugnt och stilla efter ett långt och händelserikt liv några dagar före sin 93-årsdag. Han växte upp i Gårdkläppen tillsammans med sju systrar som son till Elis och Gerda Forsgren. Som 13-åring så började han jobba i skogen tillsammans med sin far, han hann vara med vid flottningen och blev sedan trogen Thorgrens Trä till pensionen. 

Den stora kärleken som räckte livet ut fann han i vår mamma Karin från Långmyrliden. De gifte sig 1957 och tog i samband med det över hemmanet i Gårdkläppen där de hade mjölkkor till slutet på 80-talet. 2014 gick flyttlasset till Gästis i Norsjö. 

Första dottern föddes 1958 och följdes sedan av fyra döttrar till. Vi hade en trygg uppväxt med många härliga minnen. Sedemera fick pappa uppleva 21 barnbarn och 30 barnbarnsbarn. Därav fick mamma och pappa benämningen Kläppmormor och Kläppmorfar. Pappa och mamma hade ett unikt och kärleksfullt samarbete. Projekten och byggnationer de genomfört är otaliga, vilka vi i omgivningen haft stor glädje av. Spåren pappa har lämnat under sin levnadstid i allt han skapat och byggt är många. 

2016 blev pappa änkling efter 60 år tillsammans och saknaden efter mamma var stor. Men pappa valde att inte ge upp. Han lärde sig att laga mat, började sjunga i pensionärskören och körde 100-tals mil med ”den där grejen jag har” som han kallade den röda permobilen. Som 91-åring lärde han sig att gå med protes då han var tvungen att amputera ett ben. 

Samvaro var något pappa värdesatte högt. Åskyrkans församling, Pingstkyrkan och Svenska Kyrkan i Norsjö för att nämna några. Samt att hitta någon ute på byn som man kunde byta några ord med. Han var även mycket mån om kontakten med sina systrar.
Pappa levde ända in i slutet. Men han uttryckte ofta att han längtade efter och saknade sin Karin. Nu har de förenats hemma hos Gud.

Vi saknar honom, men den glädje vi känner över att ha haft en sådan härlig pappa går inte att beskriva i ord. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!