Elly Norberg

Elly Norberg, Skellefteå.

Elly Norberg.

Elly Norberg.

Foto: Privat

Dödsfall2023-08-12 05:00

Den 2 augusti insomnade vår älskade mamma Elly omgiven av sin familj.

Ellys föräldrar hette Katarina och Harald Lindblom och hon föddes i Kvavisträsk 1947. Hon var yngst av fyra syskon och lite av ett sladdbarn. Tyvärr drabbades familjen hårt när Katarina blev svårt sjuk. Hon vårdades i hemmet men efter ett antal år gick hon bort i alldeles för unga år. Det innebar att Elly fick ta ett stort ansvar hemma redan som barn och hon började även i tonåren jobba som hembiträde i Norsjö. 

Efter att hon träffat sin blivande man Hans utbildade sig Elly till vårdbiträde. Fyra år senare flyttade hon till gården i Långträsk som han hade tagit över efter sina föräldrar. Hans och Elly gifte sig 1970. Hans och Elly drev jordbruket tillsammans och under 1970-talet fick de tre barn, Linda, Sara och Erik. Gården i Långträsk kom att ligga Elly varmt om hjärtat då familj och vänner ofta samlades där för högtider och semestrar. 

Elly utbildade sig inom jordbruk och var väldigt engagerad i föreningslivet. Hon satt bland annat i styrelsen för både slakteriet och skogsägarföreningen där hon blev den första kvinnliga lokala ordföranden och var med att starta upp verksamhet särskilt riktad till kvinnliga skogsägare. Efter att djurhållningen på gården avvecklades i slutet av 1990-talet återvände Elly till vården och jobbade inom hemtjänsten och på boenden i Norsjö fram till sin pension. 

Elly hade väntat länge på barnbarn och när de äntligen kom i början av 2000-talet blev de hennes största glädje. Tillsammans med dem och familjen åkte Elly på många utflykter och resor, bland annat till USA.

Hans dog oväntat 2010 och efter det följde en tuff period för mamma när hon plötsligt blev änka efter nästan 40 år tillsammans med pappa. 2017 flyttade Elly från Långträsk till Skellefteå. Det blev en lyckad flytt då Elly fann god gemenskap med grannarna på Manhemsgatan 25 och 27. Elly hade ett antal husdjur genom åren och det sista, katten Kasper, var ett älskat sällskap sedan hon blev ensam. 

Elly var driven och aktiv och var inte rädd för att säga sin mening. Hon hade många intressen, hantverk, trädgård och musik. Hon var känd för sin goda mat och att hon alltid bjöd generöst oavsett när eller hur många som kom på besök.

Hon ägnade hela livet åt att ta hand om andra människor men vi barn behövde aldrig tveka om att vi var hennes högsta prioritet, från barndomens lekfulla upptåg och trygga famn till allt engagemang och stöd genom vuxenlivet. Elly lämnar ett stort tomrum efter sig. 

Barnen med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!