Ella Sjöström

Ella Sjöström.
Ella Sjöström.

Ella Sjöström, Skellefteå.

Dödsfall 20 januari 2024 05:00

Vår älskade Ella somnade lugnt och stilla in den 15 januari omgiven av familjen. Hon blev 81 år.

Ella föddes som den näst yngsta i en kärleksfull syskonskara på sju och bar med sig många varma minnen från den trygga barndomen på bondgården i Kåge. Hon hade starka band till sina föräldrar Lotten och Karl och tyckte mycket om sina syskon.

Med sitt gesällbrev som frisör följde Ella sitt hjärta till Skellefteå där hon mötte sin livslånga kärlek Ove Sjöström. Hon öppnade 1965 ”Ellas damfrisering” och gifte sig midsommaren 1967. Sen födde hon oss, Urban och Jenny, och familjen flyttade till Kåge 1974. Med passion för heminredning, trädgårdsskötsel, bakning och handarbeten skapade mamma ett varmt, tryggt och välkomnande hem där vi alla stormtrivdes.

Ella var en fantastiskt omtänksam mamma och tiden tillsammans med oss barn var mycket viktig för henne. När barnbarnen kom till världen var glädjen extra stor. Det spelades spel, lästes böcker, lektes med barbiedockor eller byggdes lego. Hon var mycket hängiven och väldigt omtyckt av sina barnbarn.

Tillsammans med pappa skapade mamma en fantastisk plats i Lillkågeträsk där släkt och vänner kom på besök. Varje sommar välkomnandes vi till familjeträffar med femkamp, fiske och bad. De tyckte mycket om sin fina stuga och bodde där varje sommar i många år.

Mamma var hemmakär, trivdes med att sitta och lösa ett korsord eller läsa en spännande bok. Hon var intresserad av vad som hände i världen och uppskattade de resor hon gjorde med familjen.

Som djurvän och med naturen runt hörnet blev det många promenader med hunden Mimmi i Bergsbyn där mamma och pappa bott de senaste åren. Att vistas i skogen och plocka bär och svamp var ett intresse som bestod hela livet ut. Trots en tuff kamp mot cancern behöll hon mod och humor ända in i det sista.

Vi är mycket tacksamma för allt Ella gav oss och hon lämnar efter sig ett arv av kärlek och värme som kommer att leva vidare i våra hjärtan. Vi minns och kommer för alltid att älska henne.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa