Elisabeth Andersson

Elisabeth Andersson, Boliden.

Elisabeth Andersson

Elisabeth Andersson

Foto: Maria Wallgren

Dödsfall2023-01-10 05:00

På Skogsbacken i Boliden avled 21/12 Elisabeth Andersson. Hon föddes i Grönliden 1948 och var dotter till Hjalmar och Emma Andersson. Största delen av sitt arbetsliv arbetade hon på Bolidenbolagets kontor i Boliden. 

Vi minns Elisabeth som en ödmjuk och oerhört omtänksam människa, som alltid satte andra före sig själv. Många är de brev och gratulationskort hon skrivit och de virkade dukar hon gett i present. Vi minns hennes glada skratt som hon hade nära till. Även om hon under en stor del av sitt liv varit begränsad på grund av sjukdom så har hon haft kvar sin finurliga humor och sin förmåga att glädjas åt små saker i vardagen.

Vi minns hennes varma tro på Gud, och sångerna som hon tyckte mycket om att lyssna på. Sånger som hon gärna delade med sig av, och som följde henne genom livet, även under de sista dagarna. Vi minns henne omgiven av blommor. Framför allt ängsblommor som prästkragar och blåklockor, små skogsblommor som skogsstjärnor och linneor. Blommor som visar sin skönhet när man tittar efter noga. Lite som Elisabeth själv – Hon tog inte stor plats för egen del, men insidan full av färger och djup. En vacker skapelse. 

Kusinerna Kattis, Maria och Sara 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!