Eivor Lindström

Eivor Lindström, Ånäset.

Eivor Lindström.

Eivor Lindström.

Foto: Privat

Dödsfall2023-04-15 05:00

Eivor Lindström (född Bäckström) somnade stilla in den 9 april efter en tids sjukdom. Eivor blev 90 år, var född i Brände, Nysätra och var dotter till Almar och Henny Bäckström. Eivor förlorade sin mor i unga år och bodde därefter hos sin faster Alma under några barnaår. Hon gifte sig 1950 med Sven Lindström och tillsammans fick de sex barn. Eivor tog, tillsammans med maken Sven, över svärföräldrarnas gård i Kålaboda och bodde där med sin barnaskara. Paret drev jordbruket fram till slutet av 1960-talet. 

Eivor var husmodern som spenderade många år med att sköta barn, familj och hushåll. Hon drog även ett stort lass med att sköta parets gemensamma jordbruk då maken förvärvsarbetade. Hon var Svens partner oavsett om det handlade om familj, jordbruk, sköta skog eller fastigheter. Hon var en kvinna med mycket kraft och driv.

Eivor utbildade sig till vårdbiträde och tog körkort efter att barnen blivit vuxna. Därefter arbetade hon inom hemtjänsten i Robertsfors kommun fram till sin pensionering. Hon var mycket uppskattad av sina brukare. 

Eivor hade 14 barnbarn samt många barnbarnsbarn. I Eivors hjärta rymdes de alla med både värme och engagemang. Hon var noga med att alltid vara rättvis och komma ihåg allas bemärkelsedagar. 

För Eivor har handarbete varit hennes största intresse. Hon har skapat allt från linnedukar i vävstolen, trasmattor, broderade dukar och tavlor. Hon har stickat, virkat och sytt ett otal alster. Eivor älskade att ge bort det hon skapade varför hennes dukar, mattor, tavlor, tennbroderi, näversöm, makramé samt hennes berömda TV-sockar finns hos många nära och kära.

När maken blev sjuk så lämnade paret sin jordbruksfastighet i Kålaboda och 2016 flyttade de till lägenhet i Ånäset. Där har Eivor bott fram till sin död. De sista åren har Eivor, förutom att vårda sin man i hemmet, varit delaktig i det lokala Stickcaféet, varit aktiv inom SPF samt umgåtts med släkt, vänner och grannar. 

Oavsett var Eivor bott så har hon alltid bjudit in förbipasserande fika med kaffe, bullar och kakor. Vi är många som åtnjutit både en och två koppar kaffe med sandbakelser, syltkakor eller annat gott vid hennes bord. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!