Eivor Larsson

Eivor Larsson, Drängsmark.

Eivor Larsson.

Eivor Larsson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-08-07 05:00

Vår älskade Eivor Larsson, Drängsmark, har hastigt och oväntat avlidit tisdag den 30 juli i en ålder av 82 år. 

Eivor föddes 1942 som första barnet till Birger och Ebba Lundström. Hon växte upp i Drängsmark tillsammans med sina systrar Gertrud och Birgitta. 

Redan tidigt i livet började Eivor att hjälpa till hemma på gården då föräldrarna drev jordbruk. Efter färdig grundskola började hon på Handelsskola och kort därefter började hon arbeta som kassörska på en livsmedelsbutik i Jörn. 1960 började Eivor sin anställning på Tempo i Skellefteå där hon senare träffade sin blivande make, Lars Larsson från Bastuträsk.  

Paret vigdes 1963 i Byske kyrka och flyttade senare till Umeå där Eivor så småningom började arbeta på en bank. 1969 föddes första sonen Jonas. 1970 gick flyttlasset till Eivors hemgård i Drängsmark där de tog över jordbruket efter hennes föräldrar. Andra sonen Jörgen föddes 1975. 

Eivor fortsatte i många år att kombinera tidiga morgnar i ladugården för att senare bege sig till bankkontoret. Familjen utökades genom åren med sex barnbarn och fyra barnbarnsbarn vilka hon höll varmt om hjärtat. 

2023 gick Eivors älskade make bort.  

Eivor har varit navet i familjen, hon var en förebild för många och hon satte alltid andra i första rummet. En varm, sprudlande och driven person med många bollar i luften, en föreningsmänniska med ett glatt humör och aldrig någonsin har vi hört ett enda klagomål komma från henne.

Hennes kärlek har smittat av sig och synts i både mat, bakverk och alla de stickade alster hon gett bort. Under väldigt många år bjöd hon hela familjen, barn, barnbarn och barnbarnsbarn på middag varje måndag och det säger en del om hur Eivor var som person.  

Eivor har betytt oerhört mycket för många och hon lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi gläds åt tiden vi fick tillsammans och alla fina stunder vi delat. Eivor kommer för alltid att ha en stor plats i våra hjärtan. Saknaden av världens bästa mamma / svärmor / farmor är obeskrivlig. 

Jonas och Jörgen med familjer 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!