Eivor Gren Lundgren

Eivor Gren Lundgren, Kåge.

Dödsfall2024-04-13 05:00

Vår älskade Eivor avled hastigt och oväntad i hemmet den 3 april 2024. Eivor föddes 1948 och växte upp i Söderbodan Östanbäck, som yngsta dottern av fyra till Edvin och Astrid Lundgren. 

Barndomen präglades av livet på landet med djur, höskördar och bärplockning. Som bonddotter kom hon att uppskatta naturen, skogen och havet. 

Efter skolåren flyttade hon till Skellefteå och tog anställning inom KF och arbetade på Domus varuhus från öppningen på 1960-talet och tills varuhuset lades ner. 

Därefter arbetade hon bland annat på Hemtex. Hon var väldigt respekterad för sin yrkeskunskap rörande textilier.

1971 träffade hon blivande maken Gerhard som hon förlovade sig med året efter och blev sambo i Skellefteå. 1977 föddes sonen David.

1980 byggdes den egna villan i Kåge där Eivor fick göra bruk av sitt stora intresse för heminredning, blommor och trädgårdsskötsel.

När föräldrarna blev äldre övertogs hemgården i Söderbodan som sedan dess varit en älskad sommarbostad. Här fick hon utlopp för sin kreativitet både inomhus och utomhus. Under åren har renoveringar och odlingar förvandlat den tidigare karga lilla bondgården till en prunkande oas med blommor, buskar, fina trädgårdsarrangemang och välskötta hus.

På senare år fick hon den stora glädjen att bli farmor till sonsonen Bore som hon älskade över allt annat.

Eivor var som person varm och godhjärtad och satte alltid andra före sig själv och var alltid generös att dela med sig av allt. Hon kommer för alltid att saknas av oss. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!