Einar Karlsson

Einar Karlsson, Stockholm.

Einar Karlsson

Einar Karlsson

Foto: Privat

Dödsfall2023-09-23 05:00

Vår älskade pappa, Einar Karlsson, har avlidit. Han blev 82 år. Efter en tids sjukdom somnade han in den 12 september.

Han föddes i Yttersjön i Vindelns kommun och då fanns redan hans storasyster Eva i familjen. Han flyttade till Skellefteå för att gå på tekniskt gymnasium. Lumpen gjorde han i flottan, placerad i Stockholm. 

Det första jobbet fick han i Hudiksvall på Hymas som ingenjör. Några år arbetade han som lärare på Edelviksfolkhögskola i Burträsk. Han startade ett eget företag, Temeko, tillsammans med sin svåger Bernt Holmgren, under tiden han arbetade som lärare. 

Hans syster Eva introducerade honom för en lärarstudent som gjorde praktik hos henne och 1968 gifte han sig med Margareta. De fick tillsammans 3 flickor. Einar och Margareta renoverade hus och stugor tillsammans. De var aktiva i konstföreningen och Hembygdsföreningen i Burträsk. Einar var också mycket aktiv i Lions.

Han arbetade på Burmac med gruvmaskiner med mera, i några år innan han startade företaget Hydrovåg tillsammans med Alf Wincent. Fram till år 2000 arbetade han i Hydrovåg med att utveckla olika maskiner, framför allt till skogsbruket. Företaget såldes till Hultdins och Einar fortsatte vara verksam där. År 2008 tilldelades han Norra skogsägarnas utvecklingspris ”För förtjänstfulla insatser för den skogstekniska utvecklingen till gagn för det framtida skogsbruket.”

Som pensionärer flyttade Einar och Margareta till Stockholm, för att vara nära sina tre flickor med familjer. Vi är tacksamma för allt som vår pappa har gjort och den varma människa han var i hela sitt liv. Hans ständiga unika kärleksfulla omtanke om sina vänner och familj. En vilja att fixa och skapa förbättring för alla. Pappa kommer alltid finnas med oss. 

Ulrika, Jenny och Viktoria

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!