Eida Holmström

Eida Holmström.
Eida Holmström.

Eida Holmström, Skellefteå.

Dödsfall 10 februari 2024 05:00

Onsdagen den 31 januari somnade vår älskade Eida in lugnt och stilla på Brogårdens äldreboende där hon hann bo i knappt två veckor. Eida blev 97 år.

Hon föddes i Kusmark 1926, dotter till Hulda och Seth Vernersson. 1945 gifte hon sig med Gerhard, paret fick tre barn. De byggde sig ett hus i Kusmark där de även drev jordbruk tillsammans. När Gerhard blev sjuk köpte de ett hus på Brunnsgatan i Skellefteå och flyttade dit. När Eida sedan blev änka flyttade hon till lägenhet i stan och så småningom till en lägenhet i Sjungande Dalen.

Hon arbetade några få år som barnsamarit och på i kafeterian på kommundata. Hennes stora intresse var handarbete av olika slag. Hon vävde och sydde, till exempel Västerbottensdräkter. På senare år var det pussel, korsord och Sudoku som hon alltid hade på gång.

Hon var mycket intresserad av sportsändningar på tv som skidor och ishockey. Hon såg de flesta Skellefteå AIK:s hockeymatcher med stort intresse. Nu blir det ett stort tomrum för oss alla när vår goda, fina, älskade Eida inte finns mer.

Hon fattas oss!

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa