Egon Vesterlind

Egon Vesterlind.
Egon Vesterlind.

Egon Vesterlind, Strömfors.

Dödsfall 3 juni 2023 05:00

Egon lämnade oss på morgonen den 23 maj, åtta dagar efter sin 80-årsdag. Sina första år levde han i Hummelvik, Köpmanholmen. När Egon var fyra år flyttade familjen till Strömfors och den byn blev Egon trogen under i stort sett hela sitt liv. Den sista tiden bodde han på Sunnanäng äldreboende där han fick den bästa vård och omsorg man kan tänka sig. 

Efter folkskolan började Egon på Bolidenbolagets inbyggda yrkesskola och fick sedan anställning på Bolidens mekaniska verkstad. Under sina 47 år som mekaniker hann han med flera olika tjänster på verkstaden. Egon har alltid varit intresserad av allt som har med motoreer att göra. Som ung byggde han en formel-V bil, och senare även en snöskoter och en mini-moped. Han var en riktig fixare och väldigt hjälpsam och uppfinningsrik. Han ställde alltid upp och hjälpte till där det behövdes. 

Jag och Egon började sällskapa redan i unga år, Egon var 21 och jag var 16 år. Vi gifte oss 1969 fick tre fina barn och vår familj har sedan vuxit i antal. Tillsammans med barnen blev det många resor till fjälls med skoterutflykter, uteliv och fiske. Sommarstugan i Granbergsträsk har också varit en plats för hela familjen och där hade Egon alltid något projekt på gång, det byggdes, grävdes och reparerades, alltid fanns det något att göra, laga eller bygga och när vädret tillät, ett avslutande dopp i sjön liggande på rygg med en fontän av bensprattel.

Vi båda älskade att resa och att njuta av sol och värme. Vi drömde dessutom om att bila genom Europa. När Egon fick sin diagnos, Alzheimers, gjorde vi drömmen verklig och det blev två resor ute i Europa, år 2015 och 2017. Vi besökte många länder under treveckorsperioder. Den sista resan var vi även i Italienska Dolomiterna och vandrade och Egon njöt verkligen av allt han såg och upplevde. All kärlek och alla fina minnen finns kvar i våra hjärtan.

Saknad av oss alla 

Britt-Marie 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa