Egon Granberg

Egon Granberg, Skellefteå.

Egon Granberg.

Egon Granberg.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-26 05:00

Vår älskade Egon Granberg somnade in på kvällen den 10 november, 91 år gammal.

Egon föddes och växte upp i Burträsk med en syster och en bror, son till Gunborg och Einar Granberg.

Efter avslutad skolgång började Egon som springpojke, men efter kort tid fick han anställning som butiksbiträde. Han vidareutbildade sig under tiden på KF:s egen internatskola i Skärholmen. Hans första anställning som butikschef blev konsum i Lappvattnet. När Domus öppnade sina portar i Skellefteå fick Egon jobbet som chef för livsmedelsavdelningen. 

Egon har hela sitt liv varit intresserad av sport, främst då fotboll och började spela för Burträsk IK, men värvades i början av 50-talet till fotbollslaget Skellefteå AIK som målvakt. 

I Burträsk träffade Egon sin kärlek Enis, och flyttlasset gick därefter till Skellefteå. Familjen utökades först med en son, Björn och därefter en dotter, Åsa. Senare berikades även familjen med fem barnbarn och så sent som i fjol även ett barnbarnsbarn. 

I Sjungande dalen byggdes en villa där familjen bodde under tiden barnen växte upp. Efter pensioneringen flyttade Enis och Egon till en lägenhet på Tuböle. I sommarstugan i Sillskatan tillbringades många lyckliga dagar, där bad och sol var något som uppskattades mycket. Sommaren 2021 firades Egons 90-årsdag i stugan, med stora delar av familjen samlad. 

Så sent som den 3 november i år firade Enis och Egon sin 65-åriga bröllopsdag. 

Egon var en förebild för oss alla med sin positiva inställning, sin kärlek till familjen, och han tvekade aldrig att hjälpa till när det behövdes.

En älskad make, bror, pappa, morfar, farfar och svärfar har lämnat oss. 

Familjen 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!