Edgar Johannes Persson

Edgar Persson.
Edgar Persson.

Edgar Johannes Persson, Gråberg.

Dödsfall 14 juni 2023 05:00

Edgar Persson född 11/2 1937, växte upp på Norrböle tillsammans med 10 syskon. Efter skolan sökte han sig till arbetslivet. Han gifte sig med Anna-Märta Larsson, Gråberg 1958. De fick senare tre barn tillsammans, De hade en stor bekantskapskrets. Tillsammans trivdes de med att resa, vara sociala och hjälpa släkt och vänner. Edgar byggde en sommarstuga och hjälpte svärfar vid behov. 

Edgar arbetade på Alimak från 1961 fram till pensionen. På åttiotalet hamnade Edgar sedan på planeringsavdelningen där han trivdes med att arbeta med dator och hålla koll på nyaste tekniken. Där var han kvar till pensionsåldern. Sedan åttiotalet ägde de tillsammans Anna-Märtas föräldrahem som var ett jordbrukshemman. Det medförde en hel del arbete och ansvar som Edgar axlade och planerade för.

Vare sig det var jordbruksplanering eller ta hand om får och kalvar, så fixade han det trots att han var en stadskille i grunden. Han trivdes med att jobba på med både det ena och det andra, han var en fixare som tyckte om att resonera och planera. Han prövade sig fram genom att lära sig av sina misstag. Det krävdes många gånger vilja och lite tjurskalle om det blev problem, men det var också en del av Edgars motto. Han var en stark fadersgestalt för sina barn och de växte upp med starka rollförebilder. Trots att Edgar förlorade  sina två äldsta barn i sjukdom kunde han vara där och stötta sin familj och sina barnbarn. 

 Även om han drabbades av demens och kroppen sa ifrån så hade han god fart in i det sista. Det visade sig de sista veckorna att han hade en hjärntumör i frontloben, men när han skulle åka på korttidsboende 14 dagar innan hemkomst, somnade han stilla in den första natten. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa