Ebba Lundström

Ebba Lundström, Boliden.

Dödsfall 10 juni 2022 05:00

Ebba Lundström, Strömfors Boliden, somnade in lugnt och stilla den 4 juni, i den aktingsvärda åldern av 93 år. Hon var dotter till Valdemar och Rut Marklund, Bastunäs. 

Ebba har varit sin hembygd trogen hela livet. I ungdomen träffade hon sin blivande make, Lars Lundström och de bosatte sig i Strömfors.

Ebba var anställd hos Boliden Gruv AB, som det hette på den tiden. Där arbetade hon fram till början på 60-talet som kontorist. Vid det laget hade familjen vuxit med fyra barn, Bruno, Ingalill, Gunnar & Henrik. 

När Lars blev åkare och de bildade firma, så hade Ebba sin anställning där som administratör och ”allt i allo” ända fram till sin pensionering. 

För Ebba var ingenting omöjligt, hon var arbetsam och snabb i allt hon tog sig för. Hinna med att fostra fyra barn, sköta hem och hushåll, arbeta i företaget, ta hand om barnbarnen som trivdes i hennes omvårdnad, det var ingen match för henne. Hon ställde upp för alla som behövde hennes hjälp. 

Ebba var den som såg till att någon form av avkoppling också skulle finnas i livet. Hon och Lars reste mycket både för fiske i fjällen men också utlandsresor, bjuda hem vänner, dansa och roa sig var viktigt för Ebba.

Hösten 2016 flyttade hon och Lars till Skogsbackens äldreboende i Boliden, 2017 blev hon änka.

Ebba har trivts i sin lägenhet från första dag och ofta vid våra besök, sa hon: ”Man kan inte få det bättre”. Det gladde oss barn att hon kände så. Hennes långa liv är till ända nu. Saknaden kommer att vara stor för oss alla, hon har ju alltid funnits där för oss.

Vi bär med oss hennes positiva livssyn, glada skratt och alla våra minnen. 

Vi är tacksamma att ha fått ha kvar henne så länge i våra liv.

Barnen med familjer 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa