Ebba-Lisa Löfstedt

Ebba-Lisa Löfstedt, Skellefteå.

Ebba-Lisa Löfstedt.

Ebba-Lisa Löfstedt.

Foto: Privat

Dödsfall2023-08-11 05:00

Den 2 augusti somnade Ebba-Lisa in efter en tids sjukdom, hon blev 86 år. Hon var enda barnet till Hanna och Sten Holmberg. Eftersom hennes far jobbade som vattenrallare, flyttade de ofta under hennes barndom och skoltid så hon fick gå i skola på flera olika ställen, det sista flyttlasset gick till Umeå. 

Ebba-Lisa utbildade sig inom kontor och jobbade på olika företag tills hon fick jobb på Skandia där hon blev kvar fram till pensionen. På Skandia jobbade hon med att sälja försäkringar till olika företag. I många år jobbade hon i Luleå men hade även Skellefteå och Sundsvall som sitt distrikt, det blev långa dagar med mycket bilkörning. Arbetet var mycket viktigt för Ebba-Lisa.

Ebba-Lisa träffade tidigt Rune Löfstedt och tycke uppstod. 1957 blev det bröllop och 1969 flyttade de till en villa på Sunnanå. De gillade att resa och det blev flera resor till USA och många solresor, gärna med goda vänner.

De hade en stuga i Jäkkvik, som var en kär oas. Där firades i många år påsk med goda vänner med skoterkörning, skidor och fiske.

Somrarna tillbringades på Burön i stugan som de byggt upp där, dit familj och vänner alltid var välkomna. Ebba-Lisa var även med i Logen Rebecorna under ett antal år. 2009 blev Ebba-Lisa änka, hon sålde då villan och flyttade till en lägenhet.

På grund av sjukdom så bodde Ebba-Lisa de sista åren på Hemgården i Lövånger där hon fick god omvårdnad. En kär vän och släkting har lämnat oss med många fina och glada minnen. 

Syskonbarnet Maria, vännen Sonja 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!