Doris Renström

Doris Renström.
Doris Renström.

Doris Renström, Skellefteå.

Dödsfall 21 juni 2023 05:00

Lördagen den 10 juni slutade Doris hjärta att slå och hon fick lugnt och stilla somna in. 
Doris föddes 1954 och växte upp på Sörböle. Efter avslutad utbildning på Klockarskolans storköksutbildning fick Doris anställning på Medlefors folkhögskola i början av 70-talet. Där fick hon ett anpassat jobb i köket som passade hennes förmågor på ett fint sätt och hon trivdes fantastiskt bra med arbetskamrater och all den goda mat hon fick vara delaktig i.

1978 träffade hon sin livskamrat Sven-Åke Renström och de gifte sig 1984. Året innan skaffade de sin första husvagn och turerna runt Sverige till släkt och vänner blev många. Doris var en mycket social person som gillade att träffa folk och var den som alltid hade koll på kusiners och kompisars födelsedagar och semesterplaner. 
För 10 år sedan ramlade Doris och ådrog sig en skallskada som gjorde vardagen lite besvärligare men mirakulöst nog repade hon sig bra även om syn och hörsel blev lite sämre. De sista tre åren blev Doris alltmer sängliggande efter ytterligare ett fall. Hon fick god hjälp av Sven-Åke samt hemtjänsten så att hon kunde sitta uppe vid matbordet några timmar dagligen för att äta, läsa tidningen, samtala och dricka en kopp kaffe.
Doris var en kämpe som trots tuffa förutsättningar kom att få ett fint liv. Hon var alltid mån om andra, oftast på gott humör och med hundgodis på fickan om hon skulle träffa någon kär hund. Doris kommer alltid att ha en speciell plats i våra hjärtan. 
Sven-Åke och Rune 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa