Doris Persson

Doris Persson, Böle.

Dödsfall 29 juli 2022 05:00

Doris Persson från Böle har avlidit i en ålder av 83 år.

Doris var yngsta barnet till Axel och Lilly Ekman. Hon växte upp i Stockbäcken utanför Piteå tillsammans med tre äldre bröder. Mamma fick tidigt börja hjälpa till på gården med många tunga sysslor. Som ung vuxen började hon arbeta som kocka i skogskojor och sedermera även inom restaurang.

Mamma gifte sig med sin barndomsvän Lasse och fick två barn. De bosatte sig tillsammans i Sjulnäs. Några år efter skilsmässan träffade hon vår pappa Joel och de gifte sig. Familjen utökades med två barn innan flyttlasset gick till Böle utanför Norsjö och där kom yngsta barnet till. 

Mammas stora intressen var främst blommor och att odla grönsaker och även att plocka bär. Familjen och alla gäster var bortskämda med att alltid bli bjudna på hemlagad husmanskost och hembakat bröd. I vårt hem fick alla känna sig välkomna. Mamma tyckte om att umgås med släktingar och vänner, exempelvis promenerade hon ofta tillsammans med vännen Ruth och deltog alltid i handarbetsträffar och utflykter tillsammans med kvinnorna i Böle. Handarbete av olika slag var ett stort intresse och otaliga är de sockar som mamma stickat till sina barn och barnbarn. 

Familjen tillbringade många semestrar med husvagnen på resor genom Sverige och Norge. Vi barn fick också ta med våra kompisar på dessa husvagnsresor. Mamma tyckte också mycket om att åka iväg på dans och även att lyssna på musik. Som pensionär följde mamma med på flera utlandsresor tillsammans med ett par av döttrarna. 

Hemmet och familjen var hennes största glädjeämne. Mamma kände och uttryckte ofta en enorm stolthet över de fem barn hon fött, sina sju barnbarn samt att hon även fick uppleva att få barnbarnsbarn. 

För fyra år sedan träffade hon Bosse och de flyttade båda in på samma avdelning på Solbacka. De förlovade sig och fick en fin tid tillsammans. 

Mamma lämnar ett stort tomrum efter sig men hennes minne kommer för alltid att finnas kvar i våra hjärtan. 

Barnen 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Tage Hedenström

Tage Hedenström
Dödsfall

Barbro Hjelte

Barbro Hjelte
Dödsfall

Nils Lidström

Nils Lidström

Sven Andersson

Sven Andersson
Dödsfall

Conny Björkbacka

Visa fler