Doris Oscarsson

Doris Oscarsson, Skellefteå.

Doris Oscarsson.

Doris Oscarsson.

Foto: Privat

Dödsfall2024-04-13 05:00

Vår kära mamma, Doris Oscarsson, har somnat in efter en tids sjukdom. Hon skulle ha fyllt 82 år den 30 april.

Mamma växte upp i Vallen, Lövånger som yngst av två syskon. Hennes bror gick bort som barn och även hennes pappa lämnade livet tidigt. Tillsammans med vår mormor Emma flyttade hon sedan till Skellefteå. Mamma utbildade sig till lärare i Falun och under hela sitt arbetsliv arbetade hon i skolan. Hon vidareutbildade sig och läste specialpedagogik och brann verkligen för sitt uppdrag som lärare. 

När vi tänker tillbaka på vår mamma är det en mycket engagerad och social människa vi ser. Hon hade många vänner, tyckte om att ordna fester av olika slag, var mån om att hemmet skulle vara fint och älskade blommor. Hennes barndomshem i Vallen, där vi tillbringade våra sommarlov, hade prunkande blomsterrabatter som mamma skötte med stor kärlek. Hon var kreativ och sydde mycket, både till sig själv och till oss barn. Mamma engagerade sig också i Skellefteås musikliv och var under en tid ordförande i Skellefteå orkesterförening och hon var också aktiv som guide i staden. 

Som barn växte vi upp med en stöttande och uppmuntrande mamma som såg möjligheter framför problem. När vi ville resa långt eller flytta till andra ställen fick vi aldrig känslan av att hon tyckte det var jobbigt, utan tvärtom såg hon möjligheten att själv få uppleva och besöka andra orter. 

Mamma fick Parkinsons sjukdom redan i 50-årsåldern, men tack vare verksamma mediciner och god hjälp var det först mot slutet som sjukdomen begränsade hennes liv. Vi är tacksamma för hemtjänstpersonalen som fanns vid mammas sida den sista tiden för en värdig och kärleksfull omvårdnad.

Vi saknar vår mamma, men minns henne med glädje och värme. 

Malin och Helena 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!