Doris Kågström

Doris Kågström, Skellefteå.

Doris Kågström.

Doris Kågström.

Foto: Privat

Dödsfall2022-11-12 05:00

Fredagen den 4 november somnade vår älskade mamma Doris Kågström stilla in vid en ålder av 77 år. Doris växte upp tillsammans med sex syskon och föräldrarna Tyra och Gunnar i Tväråträsk. Mammas barndom präglades av en fin familjesammanhållning, vilken vårdades över tid med återkommande släktträffar. Efter avslutad folkskola påbörjade hon en restaurangutbildning i Umeå där hon träffade sin blivande man Bosse, som vid den tiden gjorde sin militärtjänstgöring där. 

I mitten av 1960-talet valde mamma och pappa att flytta norrut och hamnade först i Ursviken. Där föddes vi, det vill säga Jerry och Roger. Därefter flyttade vi till Moröhöjden och slutligen Morö Backe. Tyvärr avled pappa alldeles för tidigt 1996. Men mamma och pappa hade en mycket fin tid tillsammans. De var väldigt stöttande föräldrar som alltid fanns där när det behövdes. Under vår uppväxt gav de oss de möjligheter vi behövde för att kunna utöva de intressen vi hade, inte minst gällande fotboll och ishockey. 

Under sin yrkeskarriär arbetade mamma på flera olika restauranger men förknippas mest med Spisbaren. Hon trivdes väldigt bra i restaurangvärlden, tyckte om den familjära stämningen och hon tog ett stort ansvar i sitt arbete. Hennes yrkestid avslutades med att hon drev en egen kaféteria på Anderstorpsskolan. Där trivdes hon också väldigt bra med elever och lärare. Med sin vänliga personlighet satte hon avtryck på Anderstorpskolan. 

Mamma var en väldigt snäll person, vilket var hennes starkaste karaktärsdrag. Hon var generös och skapade trivsel genom sitt sätt att vara, många uppskattade hennes närvaro. Mamma hade inget emot att möta nya utmaningar och med ett stort driv tog hon sig an olika uppgifter mycket tack vare sitt positiva sätt. 

Mamma var väldigt sportintresserad, ett intresse som växte allt starkare med åren. I övrigt tyckte hon om trädgårdsskötsel, bärplockning, dans och framförallt tillvaron i sommarstugan. Att tillbringa tid med barn och barnbarn samt övrig släkt var något hon vurmade för. 

Under de sista 10 åren fick Willy en viktig roll i hennes liv och inte minst när hon insjuknade i alzheimer var han den trygga punkten som mamma helt förlitade sig på. De trivdes med att åka ut på utflykter samt att besöka olika dansbanor. Willy förgyllde mammas sista år. 

Saknaden efter mamma är enorm. 

Jerry och Roger 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!