Dödsruna, Per Olof Hedlund, Skelleftehamn

Per Olof Hedlund
Per Olof Hedlund

Per Olof Hedlund, Skelleftehamn

Dödsfall 23 januari 2021 05:00

Vår älskade Per Olof Hedlund lämnade oss den 15 januari. Exakt på dagen 11 år efter sin maka Karin. Han blev 93 år gammal.

Pappa föddes som trilling i en barnaskara på tio, son till Hanna och Herman Hedlund, Ursviken. Som 21-åring gifte han sig med Gullan Vesterlund från Burvik och de byggde huset på Björkhammargatan i Skelleftehamn. Det blev ett kärleksfullt hem för barn och barnbarn.

1963 blev han änkeman och träffade senare Karin Karlsson från Ostvik. De var gifta fram till 2010 då Karin avled. Pappa blev med tiden far till sex barn.

Pappa började arbeta tidig i livet, först som springpojke och senare på en bogserare längst Skelleftekusten. Sin värnplikt gjorde han vid flottan, stationerad i Stockholm. I början av 50-talet fick han jobb på Siporex i Skelleftehamn. Där var han fram till 1970 då han började på Rönnskär. Han jobbade sedan där som förman på energicentralen fram till sin pensionering.

Huset såldes 2010 och pappa flyttade till Ursviken nästan på samma ställe där han föddes. Där trivdes han bra och hade mycket glädje av umgänget med sina syskon och hunden Sally. De sista 2,5 åren bodde han på Skärgårdshemmet i Skelleftehamn.

Vår pappa var en man före sin tid. Han städade, lagade mat och bytte blöjor på barn och barnbarn. Han älskade dans och musik och då speciellt Evert Taube. Det visslades eller sjöngs alltid på en visa i hemmet. Han läste böcker, renoverade i huset, arbetade i trädgården och packade gärna husvagnen för fiske/bärplockarresor till Jäckvik. Många är de timmar som han spenderade framför sin tv där han följde all sport som visades. Skellefteå AIK hade en speciell plats i hans hjärta även om han ofta sa att de spelade ”som en påse nötter”

Han visade ett stort intresse för barn, barnbarn och barnbarnsbarn och hjälpte alltid till medan krafterna fanns. Vi är tacksamma för allt han gav oss av tid, omsorg och kärlek. Han fattas oss!

Barnen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa