Dödsfall: Yngve Lindkvist, Medle

Yngve Lindkvist, Medle.

Yngve Lindkvist, Medle.

Yngve Lindkvist, Medle.

Foto: Privat

Dödsfall2020-08-21 05:00

På morgonen den nionde augusti somnade Yngve Lindkvist in efter en kort tids sjukdom. Yngve hann precis fylla 82 år och fick uppleva sin 54:e bröllopsdag med sin älskade livskamrat. 

Han föddes 1938 som första barnet till Eugen och Dagmar Lindkvist, och fick senare en lillasyster och två yngre bröder. 

1960 träffade han Gunilla Degerman, och de gifte sig på sommaren 1966. De bodde de första sju åren i en liten lägenhet i Medle där familjen utökades med sonen Eric, och i februari 1973 flyttade de äntligen in i sitt nybyggda hus. 1999 föddes barnbarnet Smilla. Att få följa hennes utveckling från liten tjej till en ung vuxen kvinna var ett av Yngves största glädjeämnen. Sällan lyste han upp så mycket som vid hennes besök.

Yngve jobbade en stor del av sitt arbetsliv på Bröderna Lundbergs, sedermera Valmet Hymas tills deras nedläggning 1991. Då skolade han om sig till styckare, vilket han jobbade med fram till sin pensionering.

På fritiden var hans stora och övergripande intresse jakten. Otaliga är de timmar han spenderat i skogen, både med goda jaktkamrater, men även för sig själv. Han var även samhällsintresserad och hade ett starkt rättspatos, vilket bland annat visade sig i ett långt fackligt engagemang inom dåvarande Metall. De sista åren fann han stort nöje i förmiddagssurret på sportklubben.

Det är med en stor sorg och saknad vi minns Yngve, men vi minns allt det fina med honom. Skulle vi beskriva honom med ett ord, så är snäll det som automatiskt kommer till oss. Yngve var en väldigt snäll make, pappa, farfar och medmänniska.

Vad som också skänker oss tröst är att han fick födas och leva hela sitt liv i sin älskade hemby Medle med sin stora och enda kärlek Gunilla, och somna in i vetskap om att de som stod honom närmast och de han älskade mådde bra. Det var viktigt för Yngve. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!