Dödsfall, Vera Eriksson

Vera Eriksson, Granbergsträsk.
Vera Eriksson, Granbergsträsk.

Vera Eriksson, Granbergsträsk.

Dödsfall 9 december 2020 05:00

Vår kära mamma Vera Eriksson Granbergsträsk född den 4 april 1921 har avlidit på Skellefteå lasarett den 29 november 2020.

Mamma växte upp i Granbergsliden Norsjö kommun, tillsammans med sina föräldrar Ida och Anton Persson och systrarna Rut och Edit.

Som ung tog hon plats som piga i Granbergsträsk, där träffade hon vår pappa Andreas Eriksson och de gifte sig 1945. Margareta och Monica föddes i äktenskapen.

Tyvärr blev mamma änka redan 1971.

Mamma begåvades med tre barnbarn och sju barnbarnsbarn. Hon gladdes mycket åt deras besök och tack vare sociala medier och skype har hon kunnat ha kontakt med familjerna sista året när pandemin satt stopp för många besök som annars skulle ha skett.

Mammas intressen har varit handarbeten. Många är de vackra bonader och dukar som hon broderat och de skulle vara lika vackra på avigsidan som på rätsidan. Hon var också intresserad av att sjunga gamla visor och spela gitarr och hon sjöng skillingtryck i lokalradion vid några tillfällen. In i det sista löste hon korsord och sa att det gäller att hålla hjärnan i trim.

De sista åren fick hon god omvårdnad av hemtjänsten och kunde bo hemma i sitt hus tills för en vecka sedan.

Vi är tacksamma att vi har fått ha henne i våra liv under lång tid och glada för allt hon lärt oss som vi har stor nytta av i vardagslivet.

Saknaden är stor men minnet är ljust och vackert.

Monica och Margareta

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa