Dödsfall, Ulla Nyström, Skellefteå

Dödsfall, Ulla Nyström

Ulla Nyström

Ulla Nyström

Foto: Privat

Dödsfall2021-02-27 05:00

Söndagen den 7 februari somnade mamma Ulla in på Skellefteå Lasarett. Ulla blev 79 år. Hon var född och uppvuxen i Klockträsk, yngst av fem syskon till Petrus och Agnes Holmgren.

Mamma flyttade till Aspliden när hon var 13 år och blev piga åt en familj. Hon tog hand om deras tre barn och arbetade ibland i deras affär. Där träffade hon min pappa Sven-Olov som också jobbade i affären. De flyttade så småningom till Lycksele där de båda fick jobb på Konsum. Efter något år flyttade de till Skelleftehamn, där fortsatte mamma arbeta åt Konsum, vilket hon trivdes väldigt bra med ända fram till sin pensionering. Den 15 juli 1961 gifte de sig, och jag kom till världen 1967.

Våran lediga tid tillbringades till störta del i stugan utanför Kristineberg. Sommar som vinter, utan el och rinnande vatten. Där trivdes mamma som allra bäst. Hon plockade bär, fiskade aborre till våran katt Putte, och njöt av lugnet.

Hos oss kände sig alla välkomna tack vare mammas positiva energi och värme. Hon såg alltid till att det fanns mat och fika att bjuda på.

1994 blev hon mormor till Sandra och året efter kom Elin. Flickorna blev till en stor glädje för mina föräldrar och de var de bästa morföräldrar man kunde önska.

Mamma och pappa tyckte även om att resa. Mina föräldrar var bland annat till Kreta, Kanarieöarna och Mallorca. Mallorca blev favoritstället som de återkom till många gånger under årens lopp.

2003 förlorade vi pappa i cancer, samma år som han skulle fylla 65.

Mammas syster Ketty flyttade från Umeå till Skellefteå 2011 till mammas stora lycka. Två pigga, glada damer som hittade på mycket roligt tillsammans.

För cirka ett år sedan blev mamma diagnostiserad med en sjukdom som heter PAH, en ovanlig hjärt- och lungsjukdom som krävde att hon fick syrgas dygnet runt. Det innebar att hon fick ett helt nytt liv från att vara aktiv till att bli stillasittande hemma. Trots det hörde jag aldrig mamma missnöjd utan hon anpassade sig till sitt nya lugnare liv. Det beskriver min mamma väldigt väl. Hon var alltid glad och med glimten i ögat oavsett vilken situation hon hamnade i.

I mitten på december hamnade hon på lasarettet med konstaterad Covid-19 som hon trots allt lyckades tillfrisknade ifrån. Därefter tillstötte ytterligare infektionskomplikationer som till sist gjorde att mamma somnade in.

Jag och min familj kommer att sakna våran solstråle till mor och mormor något oerhört.

Linda med familj

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!