Dödsfall, Ulla-Britt Andersson, Ersmark

Ulla-Britt Andersson, Ersmark

Ulla-Britt Andersson

Ulla-Britt Andersson

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-02 05:00

Våran älskade mamma och mormor Ulla-Britt avled på Hedvigsgården den 22 september i ålder av 89 år.

Mamma föddes i Kåge som andra barn till Sven och Gunhild Stenman, familjen drev ett garveri. Hon gick i skolan i sex år för att sedan gå husmoderskola.

1951 träffade mamma vår pappa Henry Andersson från Ersmark och de gifte sig 1953 i Kåge kyrka sedan gick flytten till pappas hemgård. Ett år senare välkomnade de sin första dotter Kerstin, därefter tvillingarna Ann & Eva och slutligen lillasyster Maria.

Mamma var hemmafru tills yngsta barnet började i skolan. Mamma jobbade som dagmamma och som hemsamarit. Efter några år fick hon anställning på Höken servicehem.

Mamma hade en stark och trygg tro på Gud vilket gjorde att ett av hennes intressen i livet var Ersmarkkyrkans sångkör & olika aktiviteter.

Mamma var stöttande, lojal, och kärleksfull. Det var med glädje och stolthet hon såg sina tio barnbarn och19 barnbarnsbarn komma till världen. I mammas kök hemma i Ersmark har vi alla ätit middagar och gofika. Mamma utryckte ofta att hon älskade oss, vilket alltid har varit och är betydelsefulla ord att bära med sig.

2013 några dagar innan mamma och pappa skulle fira sin 60 bröllopsdag blev mamma änka, hon beslutade då att flytta till Skellefteå. Dom sista åren tillbringade mamma på Hedvigsgården i Kåge. Det vård och omsorgsboende som står på marken där hon som barn sprang omkring i sina föräldrars potatisland. Där fick hon bästa tänkbara omvårdnad, vilket vi i familjen känner stor tacksamhet för. Vi kommer att sakna vår mamma och mormor.

Barn och barnbarn

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!