Dödsfall, Torvald Stefansson, Svarttjärn

Torvald Stefansson, Svarttjärn

Torvald Stefansson

Torvald Stefansson

Foto: Privat

Dödsfall2022-01-15 05:00

Den femte januari avled Torvald Stefansson i hemmet omgiven av sina närmaste. Torvald föddes 1941 i Svarttjärn som det första av åtta barn till Sigvard och Ebba Stefansson. Efter folkskolan studerade han på Solviks folkhögskola och därefter utbildade han sig till TV-tekniker på yrkesskolan i Jörn. Efter fullgjord värnplikt fick han anställning på Televerket. 1968 gifte han sig med Kristina Hägglund och de bosatte sig på Moröhöjden. 1970 köpte makarna ett radhus i Sjungande dalen och två pojkar föddes i äktenskapet, men svår sorg drabbade familjen sommaren 1989 då äldste sonen Urban omkom i en olycka.

Torvald var en mycket aktiv person. Han åkte gärna skidor eller orienterade. På jobbet vidareutbildade han sig ständigt och kom därför att hinna med en rad olika arbetsuppgifter inom Televerket. Bland annat jobbade han med utbildning och säkerhet. Torvald hade ett stort fackligt engagemang, var aktiv inom politiken och som nämndeman, men hade alltid tid för sin familj. Han ställde alltid upp för oss nära och kära. Inget var omöjligt, inget var jobbigt. Otaliga är de gånger han gett oss en hjälpande hand. Torvald var jordnära, positiv, händig och uppfinningsrik. Många saker har skapats eller lagats av hans händer.

Sommaren 2002 flyttade Torvald och Kristina till barndomens by, Svarttjärn. Här kunde Torvald ägna sig åt sina stora intressen inom skog och natur. Han jobbade mer än gärna i skogen eller hemma på gården. Jakt och fiske låg honom varmt om hjärtat, men även att plocka bär och svamp. Han var aktiv i byns samverkansförening, i EFS-föreningen och i jaktklubben.

2011 blev Torvald stolt farfar för första gången. Han följde med stort intresse barnbarnens idrotter och hade alltid tid för dem när de kom på besök. Att skjutsa dem i traktorn eller fiska tillsammans var något som han tyckte mycket om.

De senaste tio åren levde Torvald med cancer. Han kämpade in i det sista men på trettondagsafton tog sjukdomen överhanden. Han lämnar ett enormt tomrum efter sig. Med stor tacksamhet kommer vi att bevara hans ljusa minne.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!