Dödsfall: Torsten Lindgren, Skellefteå. Publ 9 maj

Torsten Lindgren, Skellefteå.

Dödsfall 9 maj 2020 05:00

Den 29 april somnade Torsten stilla in på Brogården efter en tids sjukdom. Han blev 81 år. Närmast sörjande är makan Inga-Maj, barnen Göran, Mats och Christina med familjer.
Torsten var född och uppvuxen i Lund, Skellefteå, son till Kalle och Emmy Lindgren. Han var näst äldst i en syskonskara av fyra.
Redan vid unga år mötte pappa Inga-Maj och de blev snabbt ett par. I år skulle de ha firat 60-årig bröllopsdag. Paret bodde först i Kåge där Lars föddes 1961, året efter blev det en flytt till stan och Ängesvägen, där Göran föddes. Sedan bar det vidare till Sunnanå där Mats och Christina föddes.
När barnen var utflugna flyttade paret till ”stugan” i Västra Falkträsket. Här trivdes pappa som fisken i vattnet. Här kunde han ”dola” på, för var det något pappa hade svårt för var det att sitta still och göra ingenting.
Torsten började sitt yrkesverksamma liv på Skega och därefter var han 29 år på Sjödins innan han blev delägare i BL Bygg som han var med och startade 1984. Där blev han kvar till pensioneringen.
Vid unga år spelade Torsten ishockey i Kvistforsen SK, en kul detalj är att han senare värvades av Skegas Assar Svensson till Kaif. Skridskorna lades så småningom på hyllan men jakt- och fiskeintresset hängde med genom hela livet. Något han till sin glädje delade med sin son Lars.
2001 inträffade dock det som inte får hända, Torsten och Inga-Maj förlorade Lars i cancer. En obeskrivlig sorg för alla.
Tillsammans med Inga-Maj blev det många resor. Bland annat flera turer till Västindien. Upplevelser som han med glädje delade med sig. Cypern vintertid var ett annat omtyckt resmål. 
Pappa var en levnadsglad, kärleksfull och social människa, full av humor och värme. Han kände många och hade alltid över ett par ord till dem han träffade. För barnbarnen var han en retsticka, en älskad sådan, och hade alltid en ”slant över” till dem.
2008 sålde de huset till Mats och flyttade till en lägenhet i centrum. Utlopp för energin fick pappa genom nästan dagliga turer till Västra Falkträsket.
2016 fick pappa diagnosen Alzheimer och blev långsamt allt sämre. 2018 flyttade han till Brogården. Trots sjukdomen hade han kvar glimten i ögat in i det sista. När han lämnade oss hade han hunnit få nio barnbarn och två barnbarnsbarn.
Minnena vi har av pappa är många och han lämnar efter sig ett stort tomrum i våra liv.
Han är älskad och saknad.
Barnen & Inga-Maj

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Läs mer!

Ingemar Lindholm

Dödsfall
Ingemar Lindholm

Margareta Jonsson

Dödsfall
Margareta Jonsson
Visa fler
Ämnen du kan följa