Dödsfall: Torsten Eriksson, Skellefteå

Torsten Eriksson, Skellefteå.

Dödsfall2020-09-01 05:00

På kvällen tisdag den 25 augusti, i närvaro av hustru och dotter, somnade Torsten Eriksson in på Skellefteå lasarett efter en kort tids sjukdom. Han blev 86 år.

Torsten föddes på våren 1934 i Svanström och var son till Hilma och Adrian Eriksson. Torsten var yngsta sonen i en barnaskara på nio. Som 15-åring flyttade Torsten till Skellefteå, till sin bror Erik. De kom snart att köpa en lägenhet på Tjärhovsgatan där Torsten bodde ända fram till 1977. Torsten började sitt yrkesverksamma liv på Olanders Bleckkärlsfabrik och kom efter några år att börja på Rönnskärsverken, där han jobbade fram till sin pension.

1969 träffade Torsten sin hustru Eva och 1973 föddes deras dotter Anna. Torstens stora intresse i livet var musiken. Redan som ung började han spela i olika band för att sedan spela kontrabas i Svantes orkester i många år. De åkte runt i Norr- och Västerbotten där de spelade på de flesta dansbanor. Via musiken fick Torsten vänner för livet. 

Torsten hade också ett stort bilintresse och även ett stort intresse för skog och mark. Varje höst plockade han bär till både familj och vänner. Stugan i Hjoggböle spenderade han mycket tid i under somrarna tillsammans med sin familj. Sedan de två barnbarnen kom så har de spelat en central roll i Torstens liv.

Saknaden efter Torsten är obeskrivligt stor, men vi tar med oss alla fina minnen.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!