Dödsfall, Tore Nilsson, Skellefteå

 Tore Nilsson
Tore Nilsson

Tore Nilsson, Skellefteå

Dödsfall 18 september 2021 05:00

På kvällen den 5 september fick vår älskade Tore, make, far och morfar somna in. Han var född och uppvuxen i Söderby som ett av Gottfrid och Sveas fyra barn.

Han blev sitt älskade Söderby trogen hela sitt liv utom de sex åren han och hans livskamrat Agda som han gift sig med 1958 bodde i Skellefteå. Då han jobbade i Kvistforsen, på Bröderna Lundbergs och Rönnskärsverken.

1960 fick dom dottern Åsa och 1966 tog dom över jordbruket på hemgården när Gottfrid blev pensionär.

Tore hade ett brinnande intresse av jakt och hade genom hela livet en hund vid i sida när han var hemma eller ute i skog och mark.

Han var glad och stolt över sina barnbarn Robin och Rikard. Dom introducerades tidigt i livet på gården och fick lära sig att plocka bär, fiska och köra traktor bland mycket annat.

En stor sorg drabbade Tore när barnbarnens far Per omkom i en olycka 2015 som han haft en mycket god relation med under deras liv.

De sista fyra månaderna bodde han på Brogården där personalen försökte få honom att trivas, men för honom var det alltid Söderby som var hemma.

En snäll, vänlig och arbetsam man har somnat in. Vi unnar honom vila och att slippa smärtan från en gammal och utsliten kropp efter ett liv av hårt arbete.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa