Dödsfall, Torbjörn Lindfors, Bergsbyn

Torbjörn Lindfors, Bergsbyn

Torbjörn Lindfors

Torbjörn Lindfors

Foto: Privat

Dödsfall2021-03-19 05:00

Torbjörn Lindfors avled 56 år gammal på Skellefteå lasarett den 10 mars, efter att sedan i höstas kämpat hårt för att besegra den cancer som drabbat honom.

Torbjörn föddes 1964 och kom att bli det mellersta barnet i en brödraskara på tre med föräldrarna John och Marianne. Han växte upp på Tallvägen i Skelleftehamn och senare på en småbrukargård i Bergsbyn dit familjen flyttade 1972.

Efter fyraårigt tekniskt gymnasium och fullgjord värnplikt vid I 20 i Umeå, anställdes Torbjörn vid Rönnskärsverken där han förblev verksam intill tumören upptäcktes. 1997 övertogs föräldragården tillsammans med Lotta och Rebecka och senare kom sonen Nils till världen.

Torbjörn blev hembygden trogen och resor utanför länet gjordes motvilligt och endast i undantagsfall. Istället ägnades fritiden åt utomhusaktiviteter tillsammans med sonen och vännerna. Gärna som utfärder med skoter eller båt med grillning och fiske. Sparsamhet och återbruk var honnörsord för Torbjörn, långt före det kom att bli modeord. Mycket tid ägnades därför även åt att underhålla alla de fordon och farkoster som ingick i hemmet.

Vi minns honom som arbetsam, bestämd, pålitlig och generös mot sina vänner. Medan andra kanske minns honom cyklandes året runt i ur och skur de elva kilometrarna till arbetet och sedan tillbaka.

I djup saknad.

Urban för familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!