Dödsfall, Tomas Ågren, Nyhammar

Tomas Ågren, Nyhammar

Tomas Ågren

Tomas Ågren

Foto: Privat

Dödsfall2021-10-30 05:00

Tomas har avlidit vid 74 års ålder. Han sörjs närmast av livskamraten Lea och sönerna från ett tidigare äktenskap, Peter, Andreas och Patrik, samt av Leas barn Mika och Mia.

Tomas föddes 1947 i Sorsele, Västerbotten. När han var i 12-årsåldern flyttade han med familjen till Avesta.

1971 gifte han sig med Maria Ban i Ludvika. De fick tre söner. En tid bodde de i Sala men flyttade sedan vidare till Nyhammar.

I yrkesskolan i Avesta gick Tomas ut som kursetta och fick ett stipendium och efter vidareutbildning inleddes en lång yrkeskarriär som maskin- och försäljningsingenjör. På 1980-talet startade han ett företag, Tomå med försäljning av bland annat produkter för markanläggning och beläggningar på fartyg, fartygsramper och vägar. Det var ett arbete som bjöd på rejäla utmaningar, till exempel när han var i Sydkorea och skulle leda ett stort projekt och ingen av medarbetarna förstod engelska. Tomas klarade av uppgiften. Av hans kollegor fick vi höra att han var noggrann, kunnig och omtyckt.

Så småningom gick han och Maria skilda vägar.

1998 gifte sig Tomas med Lea Ring och hon har sedan varit hans livskamrat.

Tomas största hobby var fiske. Redan som liten fiskade han i Vindelälven, Rankbäcken och Laisälven. I Grangärdetrakten kan det inte finnas många vatten som Tomas inte har besökt. Han var också engagerad i fiskeföreningen och tidigare i ortens skidverksamhet. En lång period tränade han judo. Han åkte två Vasalopp. I ett av dessa var han bland de 500 främsta. Dessutom avverkade han Vätternrundan och sprang Stockholm Marathon.

Vi hans syskon Håkan, Bengt och Eva har förlorat en älskad bror, vän och fiskekompis.

Jag, Håkan, minns när Tomas och jag var små och sprang på stenarna vid Stensundsforsen i Vindelälven, nära morfars och Judits sommarstuga, på väg mot det spännande harrfisket.

Midnattssolens ljus verkade vara för evigt och ingen av oss ramlade. Inte en enda gång.

Förrän nu.

Håkan Ågren, Bengt Ågren

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!