Dödsfall, Thure Johansson, Holmsund

Thure Johansson, Holmsund

Dödsfall 1 december 2021 08:57

Thure avled lugnt och stilla på Eriksdals vård- och omsorgsboende, Holmsund, i en ålder av 78 år. Han växte upp i ett jordbrukarhem i Ostvik, Kåge, tillsammans med en yngre bror. 

I samband med att han började skolan insjuknade hans mamma i en muskelsjukdom och hon var helt förlamad ett antal år. Under den här tiden skötte hans pappa om henne då hon var hemma. 

Det blev Thures uppgift att mjölka korna morgon och kväll. Ett tungt ansvar lades på honom då han fortfarande var barn. Efter klass 7 började han arbeta i skogen. Han körde skogstraktor i många år. Därefter var han anställd som lastbilschaufför ett antal år. 

1978 började han studera på Solviks folkhögskola. Under tredje och sista läsåret läste han parallellt på Umeå Universitet på distans och utbildade sig under ytterligare tre år till SYO-konsulent. Han veckopendlade till Jokkmokk och Vuollerim där han arbetade som SYO-konsulent. Därefter blev han anställd av Skellefteå Kraft som arbetsledare på torvtäkten i Röjnoret och sedan på bränslehanteringen i Hedensbyn. Han slutade 2007 och hade då haft hand om pelletshanteringen i några år.

1961 träffade Thure sin blivande maka Gunnel Lindqvist från Sörböle. I januari 1966 vigdes de och flyttade in i sitt nybyggda hus i Ostvik. Thure hade då övertagit jordbruket. Tre barn, en son och två döttrar, växte upp i hemmet. Thure var medlem i EFS och Tempelriddareorden. Hans fritidsintressen var fiske, älgjakt och stugan i Gärdsmark som de ägde i 24 år. 2013 fick Thure diagnosen Parkinson och våren 2017 flyttade de till Umeå. Thure var en lugn man, men med glimten i ögat. Han var noggrann och mån om att allt skulle vara rätt. Han fattas oss men vi unnar honom den eviga vilan. Närmast sörjande är maka, barn och barnbarn.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Dödsfall

Anders Nilsson

Anders Nilsson
Dödsfall

Anders Nilsson

Anders Nilsson
Dödsfall

Kurt-Lennart Nilsson

Kurt-Lennart Nilsson
Dödsfall

Roger Salomonsson, Umeå

Dödsfall

Dödsfall, Anna-Britt Karlsson, Täfteå

Visa fler