Dödsfall, Thorvald Lindström, Hjoggböle, Bureå

Thorvald Lindström, Hjoggböle, Bureå

Foto: Privat

Dödsfall2021-05-28 05:00

Thorvald föddes 1939 i Hjoggböle av föräldrarna Hildi och Elis Lindström. Han avslutade folkskolan med fina betyg och jobbade sedan som springpojke i Skellefteå innan han påbörjade en teknisk utbildning i Sala. Efter några år av arbete fortsatte han sina studier på tekniskt gymnasium först i Skellefteå och sedan i Luleå där han tog examen som gymnasieingenjör i elektronik.

År 1973 träffade han sin blivande fru Karin och tre år senare gifte de sig. Därefter föddes vi barn, Henrik och Kerstin. Pappa var en föregångare som valde att vara föräldraledig med oss under våra småbarnsår.

Som pensionär ägnade pappa gärna sin tid till skogsskötsel och vedhuggning. Verksamheten i Hjoggböle bönhus har legat honom varmt om hjärtat och han har lagt många timmar på dess skötsel. På somrarna var långa cykelturer med mamma och lördagskvällarna i Mobackenkyrkan efterlängtade höjdpunkter. Bilutflykter, både korta och långa, har alltid varit ett nöje och flera semesterresor gjordes med bil och tält i Sverige och Europa.

Genom åren har pappa alltid stöttat oss barn i våra val av utbildning och glatts mycket när vi sedan bildat familjer och de fem barnbarnen kommit till.

Pappa har bott på sitt hemstället i Hjoggböle fram till förra året då han tillsammans med mamma flyttade till det hus i Bureå som skulle bli deras pensionärsbostad. Där firades i höstas hans födelsedag med hela familjen samlad.

Pappas sista år har präglats av ohälsa med sviktande minne och till slut orkade inte hans hjärta mer. Vi är tacksamma över tiden tillsammans och håller honom i ljust minne bevarad. Saknaden efter honom är stor.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!