Dödsfall: Thor Fossland, Skellefteå

Thor Fossland

Thor Fossland

Foto: Privat

Dödsfall2020-09-26 05:00

Den 16 september fick vi säga ett alltför tidigt adjö till vår älskade Thor Fossland. Han var född och uppvuxen i Kalvträsk, som mellersta sonen till Odd och Elsa Fossland. Redan från tidig ålder blev sport ett stort intresse och i många år spelade han fotboll i SK Örnvingen. 

Senare tränade han dottern Fridas innebandylag samt fotbollslaget Risliden SK. Genom åren följde han alltid Skellefteå AIKs framgångar i hockey, ofta hemma hos dottern Åsa med familj och vi saknar redan hans glada eller upprörda tillrop. Thor gick läroverket i Skellefteå, innan han fortsatte inom det militära, på I20 i Umeå och Karlberg i Stockholm. Han utbildade sig till reservofficer och uppnådde Majors grad.

 Tillsammans med Bodil fick han döttrarna Åsa och Frida, under deras uppväxt bodde familjen i Norsjö. Som pappa var Thor kärleksfull, trygg och påhittig. Hans ”pappaskämt” och udda presenter skapar fortfarande leenden. Thor var alltid engagerad i sitt arbete, bland annat som Kultur/Fritidschef i Norsjö och Skellefteå kommun, projektledare för Världens Längsta Linbana, rektor på Norsjö skola, Värnamo folkhögskola samt Thoréngymnasiet. 

I jobbsammanhang stod han ofta längst fram, privat trivdes han bäst hemma eller ute i naturen. Thor var alltid aktiv, gärna i skidspåret och var stolt över att han åkt Vasaloppet två gånger. Tillsammans med sin Karin har han som pensionär byggt ett fritidshus i Södra Degersjön, där de gärna pysslade med större eller mindre projekt. 

Thor och Karin fick fina år tillsammans, med döttrarnas och bonusbarnens familjer i centrum, men också resor och umgänge med vänner, där travresan till Stockholm var en årlig höjdpunkt. 

Han var också mån om släkten i Norge och besökte dom gärna. Vi är väldigt glada för den tid som barnbarnen har fått med sin snälla morfar. Hans omtänksamhet till barnbarnen lever kvar, som i den renoverade, rosa båten som blev klar i somras. Vi kommer alltid att minnas Thors förmåga att hitta glädje i det lilla och hans oändliga, villkorslösa kärlek. 

Familjen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!