Dödsfall, Thommy Stenberg, Björkhammar

Thommy Stenberg
Thommy Stenberg

Dödsfall, Thommy Stenberg, Björkhammar

Dödsfall 16 april 2022 05:00

Mitt livs kärlek, min smarta kunniga man, Sandras och Linnéas pappa samt Hardys morfar har lämnat oss. Thommy Stenberg har efter 18 månaders tapper kamp mot lymfom avlidit. Han blev cancerfri, men var för svårt medtagen av mängden cytostatika, följdsjukdomar och lång sjukdomstid att kroppen inte orkade kämpa mer. 

Thommy var född 1961 i Malå och delvis uppvuxen i Släppträsk tillsammans med sina föräldrar Hjalmar och Irene Stenberg. Han var sladdisen i en syskonskara på sex barn. Thommy blev tidigt föräldralös då hans pappa dog när han var sex år och hans mamma när han var 13. Att bli föräldralös i tidiga tonåren präglade honom och formade en människa som lärde sig klara sig själv. Han blev lite av en ensamvarg som sällan sökte sällskap. Han hade alltid mängder av projekt på gång och löste det mesta själv. Thommy gick verkstadsteknisk linje på Anderstorps gymnasium och sen verktygsmakarutbildning i Robertsfors. Han var yrket trogen i hela sitt liv och arbetade sina sista 30 år på Vetab, sedermera VTT. 

Han var en uppskattad arbetskamrat, engagerad i sitt yrkesutövande och mycket kunnig i sitt gebit. Han kunde tillverkat allt i sin 4-axlade maskin, allt från fixturer för krockbalkar åt Gestamp till saker som hamnat i rymden genom Esrange. Ju mer invecklad tillverkning ju intressantare fann han det. Han gjorde lumpen i Boden som stridsvagnsförare och hade sedan dess en förkärlek till kanoner, något som visade sig under våra utlandsresor då vi alltid skulle fotografera honom tillsammans med varenda kanon han fick syn på. På sin 50-års dag fick han, till sin lycka, en riktig kanon. 

1985 föddes hans dotter Sandra. 2016 föddes hans barnbarn Hardy. Han älskade dem högt och bar på en önskan att få spendera mer tid med dem. 2003 träffade han mig på verkstadsgolvet och det slog gnistor om oss – kärlek direkt. Han klev direkt in i rollen som en regelrätt pappa till Linnéa. Hus köptes i Björkhammar 2004 och hus, uthus, maskinpark och trädgård har sedan dess ivrigt produktutvecklats. Under åren som gått har vi rest till Kroatien, Danmark, Holland, Österrike, Italien, Tyskland och England. Vi har även åkt mycket MC, en av Thommys absoluta största passioner. En plan på att pensionera oss i Portugal, där vi skulle åka mycket MC, fanns. Han hade ett livslångt lärande och tillbringade mycket tid med att förkovra sig inom olika områden då främst teknik, fysik och rymden. En fin man, pappa och morfar saknas oss och vi undrar förtvivlat hur vardagen ska utformas utan honom.

Familjen

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa