Dödsfall, Thomas Walther, Hökmark

Dödsfall, Thomas Walther, Hökmark

Thomas Walther

Thomas Walther

Foto: Privat

Dödsfall2021-04-17 05:00

Onsdag den 7 april somnade Thomas Arne Mikael in, efter en kort tids sjukdom. Han blev 62 år.

Thomas föddes 1958 som äldste son till Arne Lindholm och Eva Teklasdotter. Efter avslutad grundskola i Norsjö valde Thomas att arbeta. Genom livet provade han många yrken och trivdes vart han kom. Thomas gillade idrott och började tidigt att utöva olika sporter. Passionen för fotboll började i Kusfors IK och idrottsintresset följde honom hela livet som utövare, tränare och supporter. Dessutom hade Thomas ett genuint motorintresse och när tid gavs skruvade han i något projekt. Att meka i olika fordon var en del av Thomas skapande sida som han även fick utlopp för genom att själv bygga det ett hushåll kan tänkas behöva.

1994 träffade Thomas sin livskamrat Gunilla. Det var inte lätt att kliva in i en fyrabarnsfamilj men Thomas var modig och med sitt barnkära hjärta tog han sig an ansvaret. Lyckan blev fullständig när den gemensamma sonen föddes 1998.

Thomas och Gunilla flyttade 1995 till Hökmark och Thomas tog jobb på det lokala bageriet Lövångerbröd. Vid bageriet blev han trofast anställd i över 20 år och vissa arbetskamrater kom att bli nära vänner. Under tiden på bageriet hängav han sig åt fackligt arbete och satte alltid arbetskollegornas väl i främsta rummet. Tyvärr lades brödproduktionen i Hökmark ned och flyttades till Umeå, en nedläggning som han tog mycket hårt. Efter nedläggningen bytte Thomas bana och omskolade sig till taxichaufför. Ett yrke som han trivdes med och där han fick utlopp för både sin sociala talang och motorintresset.

Thomas var igenom hela livet släktkär och höll kontakt med alla generationer. Han tog sig alltid tid för en “prat” med vänner och bekanta närhelst han stötte på dem. En riktig "surr-kuse". 2020 drabbades Thomas av en cancersjukdom, men gav aldrig upp hoppet om att han skulle besegra cancern och behandlades lyckligtvis med framgång.

Vi är tacksamma för den tid vi fick ha Thomas i våra liv. Sorgen är tung men vi minns honom med kärlek och värme.

Gunilla och barnen

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!